Η επιστήμη συναντάει τη Γιόγκα!

Το 2ο Φεστιβάλ Γιόγκα διοργανώνεται από τον σύλλογο Γιόγκα Ελλάδας, ο οποίος απαρτίζεται από δασκάλους, μαθητές και φίλους, και έχει σκοπό την ορθή ενημέρωση και διάδοση του συστήματος της Γιόγκα. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 στο Divani Caravel Hotel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Περιοχή Χίλτον.Ο κύριος στόχος του φετινού Φεστιβάλ με θέμα « Η επιστήμη
συναντά τη Γιόγκα», είναι να παρουσιάσει τη σύνδεση των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων με τα αρχαία κείμενα της γιόγκα, αναφορικά με τη σχέση ύλης – ενέργειας – πνεύματος της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να τεκμηριώσουν τα αποτελέσματα της επίδρασης των τεχνικών της Γιόγκα, μετρώντας και παρατηρώντας επιτόπου, τις αλλαγές στις συχνότητες του εγκεφάλου, της καρδιάς, αλλά και στα ενεργειακά σώματα των ασκούμενων, μέσω μηχανημάτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι εισηγήσεις θα γίνουν από επιστήμονες, Καθηγητές Ενδοκρινολογίας, Νευροψυχολογίας, και Πυρηνικής Φυσικής ενώ θα παρεμβάλλονται εργαστήρια που θα περιλαμβάνουν Χάθα γιόγκα, τεχνικές αναπνοών, διαλογισμού και χαλάρωσης.

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης και προηγούμενης εμπειρίας.

Στις αίθουσες του Φεστιβάλ, ο επισκέπτης θα βρει περίπτερα γνωστών σχολών γιόγκα, όπου εκπρόσωποι/δάσκαλοι θα του λύσουν κάθε απορία. Επίσης θα βρει αντικείμενα σχετικά με τη γιόγκα (αξεσουάρ, βιβλία, cd) και το σημαντικότερο είναι ότι θα μπορέσει να συμμετάσχει σε εργαστήρια (κατόπιν αιτήσεως) με έμπειρους καταξιωμένους δασκάλους.

Εργαστήρια:
1. Πρόγραμμα Χάθα Γιόγκα - συνδυασμός σωματικών και αναπνευστικών ασκήσεων για όλα τα επίπεδα.
2. Πραναγιάμα - Τεχνικές ελέγχου της Πράνα (ενέργειας) μέσω της αναπνοής.
3. Διαλογισμός με Ήχο.
4. Τεχνική βαθιάς χαλάρωσης - Γιόγκα Νίντρα.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με γιογκικό τραγούδι από τους Bhakti Age.

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να διασφαλίσουν την συμμετοχή τους, κρατώντας θέση στα εργαστήρια.

Εισφορά έγκαιρης συμμετοχής (έως και 31 Οκτωβρίου) 25 €
Εισφορά συμμετοχής 35 €
Περισσότερες πληροφορίες στο site www.hellenicyogaassociation.gr ή στο τηλ: 6949981860
Keywords
Τυχαία Θέματα