Family Weekend 14-16/10: οι καλύτερες προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!Το Σαββατοκύριακο 14-16 Οκτωβρίου επιλέγουμε θέατρο, δημιουργική απασχόληση και... πυτζάμα πάρυ σε μουσείο!
Θέατρο

Ηρακλής, οι 12 άθλοι στο θέατρο Πάνθεον
Ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία έρχεται στο θέατρο
Πάνθεον, από 16 Οκτώβρη με μια παράσταση- υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και Ηρακλή το Νίκο Κουρή. Δώδεκα διαφορετικά σκηνικά, ζωντανεύουν τους 12 Άθλους του μυθικού ήρωα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα και καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Τιμές; 12€, 15€, 20€, 25€
Πότε; Κυριακή στις 11:30
Που; Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166, Ταύρος

Μουσειοπαιδαγωγική δράση

Μία νύχτα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη - Museum Sleepover
Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει ακόμη ένα Museum Sleepover, με αφορμή την έκθεση "Synopsis" του Σπύρου Παπαλουκά, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016. Η δράση στοχεύει στη μύηση και εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους και τη θεματολογία της τρέχουσας έκθεσης. Τα παιδιά ξεναγούνται, συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα από μουσειοπαιδαγωγούς, και βιώνουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης.

Κόστος συμμετοχής: 80€
Πότε; Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18.00 - 10.00
Που; Ίδρυμα Θεοχαράκη, Μέρλιν 1, Αθήνα

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Βιωματικά εργαστήρια στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά όλων των ηλικιών, διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστά εργαστήρια. Το πρώτο αφορά στις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία και το δεύτερο στη μουσική, που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν και να βοηθήσουν τα παιδιά να προσεγγίσουν τον κόσμο της φύσης αλλά και της μουσικής.

Κόστος συμμετοχής: 12€
Πότε; 15 και 16 Οκτωβρίου 2016
Πού; Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Αθήνα
Keywords
Τυχαία Θέματα