5 Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στην Αθήνα

Η Αθήνα γιορτάζει και διοργανώνει πολλές χριστουγεννιάτικες συναυλίες που μας βάζουν σε γιορτινή διάθεση με χαρούμενες μελωδίες.Γλυκιά Συμφωνία στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρουσιάζει σε 1η εκτέλεση και για 5 μόνο παραστάσεις 6,7,12,13,14 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 18.30) στην Αίθουσα Πολυχώρου της Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την «Γλυκιά Συμφωνία».

Ένα μουσικό ηχοχρωματικό παραμύθι
σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου με τον Δημήτρη Πιατά, και την φιλική συμμετοχή του Στέλιου Παρλιάρου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Δακαλάκη. Το μουσικό αυτό έργο περιγράφει σε ένα ονειρικό τοπίο τις πιο γλυκές στιγμές των παιδικών μας χρόνων σε ένα Μαγεμένο δάσος την Ζαχαρένια Πολιτεία και τους ήρωές της. Με τους ονειρικούς ήχους, τα χρώματα και τα τραγούδια της Γλυκιάς Συμφωνίας θα δώσουμε μια γλυκιά ελπίδα στην πικρή καθημερινότητα του σήμερα. Μια Μοναδική Παράσταση για μικρούς και για μεγάλους.

Συμμετέχει η Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph με την διδασκαλία του Ηλία Λιαμή.
Στο πιάνο ο Neville Jason Fahy, στις κιθάρες ο Μάριος Μούρμουρας ενώ την Ορχήστρα της Λαχταριστής Τρούφας διευθύνει ο Γιώργος Βούκανος.

Μάριος Φραγκούλης - Tales of Christmas

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το International Foundation for Greece (IFG), διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στις 8.00μ.μ. στο θέατρο Παλλάς, δύο συναυλίες. Στα δύο λαμπερά, γιορτινά βράδια θα ακουστούν κυρίως Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση - όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο νέο δίσκο “Tales of Christmas” του Μάριου Φραγκούλη. Ο ίδιος σ’ αυτή τη μοναδική συναυλία συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η χορωδία των “Μικρών Μουσικών” του Ωδείου Αθηνών, που αποτελείται από παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, εξαιρετικά ταλέντα στη μουσική η οποία συμμετείχε και στην ηχογράφηση του δίσκου. Ο Μάριος Φραγκούλης, Πρέσβης Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece, προσφέρθηκε να τραγουδήσει αφιλοκερδώς για να συμβάλλει στην υλοποίηση ενός από τους στόχους του Ιδρύματος, την αγορά ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ.

Χριστουγεννιάτικο γκαλά στο Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 20.00 η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν σε ένα χριστουγεννιάτικο γκαλά το οποίο θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από όπερες, οπερέτες, πόλκες, βαλς και γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Συμμετέχουν οι σολίστ του λυρικού θεάτρου Μαρία Κόκκα (σοπράνο), Δέσποινα Σκαρλάτου (σοπράνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος) και Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος). Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής. Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία- Γκαλά όπερας

Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχεται ακόμα μια φορά τον Νέο Χρόνο με μια εορταστική συναυλία αφιερωμένη στην όπερα. Αγαπημένες μελωδίες και γνωστές άριες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ένα λαμπρό καστ υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά.
Μια συμπαραγωγή Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Συμμετέχουν οι: Eleni Calenos σοπράνο, Βασιλική Καραγιάννη σοπράνο, Γιάννης Χριστόπουλος τενόρος, Τάσος Αποστόλου μπάσος.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς
30 Δεκεμβρίου στις 20.30

"I love Athens" συναυλία στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, φιλοξενεί την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 20.30 την Έλλη Πασπαλά μαζί με την Underground Youth Orchestra σε μια μοναδική συναυλία. Μια έμπνευση της στιγμής και η απάντηση στην ερώτηση «πώς θα μπορούσα να προσφέρω στην πόλη μου σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς», οδήγησε την Έλλη Πασπαλά σε ένα παιχνίδι λέξεων με αφετηρία το διάσημο τραγούδι του Cole Porter “I love Paris”. Έτσι αντικαθιστούμε τη λέξη Paris με τη λέξη Athens και όσο περισσότερο τραγουδάμε τόσους περισσότερους λόγους ανακαλύπτουμε για να αγαπάμε την πόλη μας. Τα μέλη της Underground Youth Orchestra, υπό την διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, και η ενορχήστρωση του David Lynch ολοκλήρωσαν το εγχείρημα αυτό. Μας καλούν λοιπόν να τραγουδήσουμε δυνατά “I love Athens”, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από όλο τον κόσμο αλλά και soundtracks διάσημων ταινιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα