Έξαλλος ο Τραμπ: Ιράν και Ισραήλ δεν ξέρουν τι διάολο κάνουν -Πρέπει να ηρεμήσω το Τελ Αβίβ, μη ρίξετε άλλες βόμβες
Έξαλλος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την παραβίαση της εκεχειρίας Ισραήλ-Ιράν, λεπτά μετά την ανακοίνωσή της.
Ο Τραμπ, χρησιμοποιώντας οργισμένο λόγο, υποστήριξε ότι και οι δύο χώρες παραβίασαν την εκεχειρία, γιατί και οι δύο πολεμούν τόσο σκληρά που δεν ξέρουν τι κάνουν.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι και το Ισραήλ θα σταματήσει τις επιθέσεις και ότι το Ιράν δεν θα ξαναχτίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Ο Τραμπ
Συμπλήρωσε ότι οι πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν έχουν «εξαντληθεί» και ότι η Τεχεράνη δεν θα ξαναχτίσει ποτέ το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Τραμπ: «Πρέπει τώρα ηρεμήσω το Ισραήλ»Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο Τραμπ δήλωσε πως το Ισραήλ «άνοιξε πυρ» αμέσως μετά τη συμφωνία για εκεχειρία. «Δεν έπρεπε να ανοίξουν πυρ», σημείωσε.
Σχετικά με αναφορές ότι τόσο το Ισραήλ όσο και το Ιράν παραβίασαν την εκεχειρία, ο Τραμπ εξήγησε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι το έκαναν σκόπιμα. Δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τους ανθρώπους. Τώρα το Ισραήλ βγαίνει [για να χτυπήσει το Ιράν] εξαιτίας ενός πυραύλου που δεν έπεσε πουθενά».
«Πρέπει τώρα να κάνω το Ισραήλ να ηρεμήσει», τόνισε. «Θα προσπαθήσω να το σταματήσω».
«Το Ισραήλ, μόλις κάναμε τη συμφωνία, βγήκε και έριξε ένα φορτίο βομβών, κάτι που δεν έχω ξαναδεί, το μεγαλύτερο φορτίο που έχουμε δει».
«Ουσιαστικά έχουμε δύο χώρες που πολεμούν τόσο καιρό και τόσο σκληρά, που δεν ξέρουν τι στο διάολο κάνουν».
Λίγο αργότερα ο Τραμπ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το Ισραήλ πρέπει να ανακαλέσει τα αεροσκάφη του. Το Ισραήλ είχε προηγουμένως δηλώσει ότι θα «χτυπήσει δυναμικά την καρδιά της Τεχεράνης» μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν λίγο μετά την έναρξη της κατάπαυσης πυρός.
Το Ιράν λέει ότι εκτόξευσε 14 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ «λεπτά» πριν από την εκεχειρίαΟι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο κύμα επιθέσεών τους στο Ισραήλ ξεκίνησε λίγα λεπτά προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία.
Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφεραν ότι εκτόξευσαν 14 πυραύλους εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών κέντρων σήμερα το πρωί.
Ο Τραμπ έκανε και σχετική ανάρτηση στο Truth Social, γράφοντας:
«ΙΣΡΑΗΛ, ΜΗ ΡΙΞΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ. ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ. ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΣΑΣ ΠΙΣΩ, ΤΩΡΑ! DONALD J. TRUMP, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ»
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-ΝετανιάχουΙσραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Τραμπ έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι θα επιτεθεί στο Ιράν, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι παραβιάζει την εκεχειρία που έχει συμφωνήσει ο Τραμπ.
Ένα δημοσίευμα του Axios ανέφερε πως ο Νετανιάχου είπε στον Τραμπ ότι δεν μπορούσε να ακυρώσει την επίθεση και ότι χρειαζόταν κάποια απάντηση στην παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν.
Γυρνάνε πίσω τα αεροπλάνα στο Ισραήλ, λέει ο ΤραμπΑμέσως μετά ο Τραμπ έκανε νέα ανάρτηση στο Truth Social. «Το ΙΣΡΑΗΛ δεν πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν. Όλα τα αεροπλάνα θα γυρίσουν πίσω και θα κατευθυνθούν στην πατρίδα τους, ενώ θα κάνουν ένα φιλικό νεύμα προς το Ιράν. Κανείς δεν θα πληγωθεί, η κατάπαυση του πυρός είναι σε ισχύ! Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».
Σε νεότερη ανάρτησή του έγραψε: «Το Ιράν δεν θα ξαναχτίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του».
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν δύο εκρήξεις στην ΤεχεράνηΠάντως, μετά από όλα όσα έγιναν, ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν ανέφερε τον ήχο δύο εκρήξεων στην ιρανική πρωτεύουσα.
Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν, επίσης, ότι η πόλη Μπαμπολσάρ στο βόρειο Ιράν δέχθηκε επίθεση.
Εύθραυστη η εκεχειρία Ισραήλ-ΙράνΗ ακριβής ώρα έναρξης της κατάπαυσης πυρός παραμένει ασαφής, επισημαίνουν οι Times of Israel. Οι πιο πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν στόχευσαν εκτοξευτές πυραύλων έτοιμους για πρωινή επίθεση και σύμφωνα με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, η επιχείρηση αυτή μείωσε την ένταση των επερχόμενων επιθέσεων.
Σημειώνεται πώς λίγο μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός με την Τεχεράνη, το Ιράν εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ, προκαλώντας την οργή του Τελ Αβίβ.
Μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν προς το βόρειο Ισραήλ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ, έδωσε εντολή στους IDF να «απαντήσουν δυναμικά στην παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν με έντονα πλήγματα κατά στόχων του καθεστώτος στην καρδιά της Τεχεράνης».
Την ίδια στιγμή, κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν απάντησαν στις κατηγορίες του Ισραήλ, λέγοντας ότι το Ιράν διαψεύδει τις αναφορές πως έχει παραβιάσει την εκεχειρία. Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν διέψευσε τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι εκτόξευσε πυραύλους κατά του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες, σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Πλέον, μετά και τις νέες δηλώσεις Τραμπ και το μήνυμα προς το Ισραήλ να μη χτυπήσει το Ιράν, αναμένεται ποια θα είναι η τελική αντίδραση από το Τελ Αβίβ.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η χορεύτρια της Ρίας Ελληνίδου που κάνει χαμό στο TikTok, το πρωί φτιάχνει γεμιστά στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Κατέρρευσε η εκεχειρία Ισραήλ – Ιράν: Απειλεί με αντίποινα το Τελ Αβίβ, η Τεχεράνη αρνείται ότι έριξε πυραύλους
- Πότε μπαίνει η χώρα στον… κλίβανο – Θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς και μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών
- Πειραματικό φάρμακο καίει το λίπος και μειώνει το σάκχαρο
- Η Χίος στις φλόγες για τρίτο 24ωρο: 60.000 στρέμματα στάχτη, εκκενώσεις και υπόνοιες εμπρησμού
- Ιταλία: Κύμα διαμαρτυριών για τον «γάμο του αιώνα» του Τζεφ Μπέζος στη Βενετία
- Συγκινητικό βίντεο: Πυροσβέστης δίνει νερό σε σκαντζόχοιρο μετά από φωτιά
- Το θαυμάσιο έργο της μηχανικής: Η υψηλότερη σιδηροδρομική γέφυρα του κόσμου στο Κασμίρ
- Η Jessie J υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του μαστού - Τα βίντεο και οι φωτογραφίες μέσα από το νοσοκομείο
- Γιώργος Νταλάρας: Η άβολη στιγμή που η σύζυγός του τον απομακρύνει από τις κάμερες για να μην κάνει δηλώσεις [βίντεο]
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Γιώργος Νταλάρας: Η άβολη στιγμή που η σύζυγός του τον απομακρύνει από τις κάμερες για να μην κάνει δηλώσεις [βίντεο]
- DUTHSat-2: Greece Enters Space with First CubeSat Launch
- Κατέρρευσε η εκεχειρία Τραμπ -Το Ισραήλ απειλεί με χτυπήματα στην Τεχεράνη, το Ιράν αρνείται ότι έριξε πυραύλους
- Η Μόσχα στο πλευρό της Τεχεράνης: «Στηρίζουμε με σαφή στάση το Ιράν»
- Έξαλλος ο Τραμπ: Ιράν και Ισραήλ δεν ξέρουν τι διάολο κάνουν -Πρέπει να ηρεμήσω το Τελ Αβίβ, μη ρίξετε άλλες βόμβες
- Το φαραωνικό έργο που στοιχίζει 2,7 εκατομμύρια ευρώ το χιλιόμετρο - Ο δρόμος που αλλάζει τα δεδομένα
- ΕΑΕΕ: Στα 7,2 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα
- Στιγμές ανθρωπιάς στις φλόγες: Πυροσβέστης προσφέρει νερό σε σκαντζόχοιρο μετά τη φωτιά στο Κιλκίς [βίντεο]
- Λαμία: Στα Δικαστήρια ο δράστης της άγριας δολοφονίας του 59χρονου [εικόνες-βίντεο]
- Το Κατάρ κάλεσε τον πρεσβευτή του Ιράν -Καταδίκασε την ιρανική επίθεση σε αμερικανική βάση στο έδαφός του

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Έξαλλος ο Τραμπ: Ιράν και Ισραήλ δεν ξέρουν τι διάολο κάνουν -Πρέπει να ηρεμήσω το Τελ Αβίβ, μη ρίξετε άλλες βόμβες
- DUTHSat-2: Greece Enters Space with First CubeSat Launch
- Κακόβουλα σχόλια; Έτσι απαντάτε με τρεις λέξεις, σύμφωνα με την Ψυχολογία
- Στρατηγική συνεργασία METLEN - Jinko ESS για έργα αποθήκευσης ενέργειας άνω των 3GWh
- Rural Development Min Tsiaras: In need of a permanent EU agricultural crisis fund
- Σδούκου κατά ΠΑΣΟΚ για το στέλεχός του στα Κατεχόμενα: Δεν είδαμε ούτε μία ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη
- Λαμία: Στα Δικαστήρια ο δράστης της άγριας δολοφονίας του 59χρονου [εικόνες-βίντεο]
- Χανιά: Συνελήφθη ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα και για υπόθαλψη εγκληματία
- Η σκληρή αλήθεια μιας διαιτολόγου σε όσους δυσκολεύονται να χάσουν βάρος -Τι κάνουν λάθος, η συμβουλή της
- Γιώργος Νταλάρας: Η άβολη στιγμή που η σύζυγός του τον απομακρύνει από τις κάμερες για να μην κάνει δηλώσεις [βίντεο]
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πύραυλος και τάληρο: Οι τιμές στα καύσιμα εκτοξεύονται στα πρατήρια πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος
- Τραμπ: «Δεν ξέρουν τι σκατά κάνουν - Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με το Ισραήλ»
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άλμα καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε «έγκλημα πολέμου» τη χρήση των τροφίμων ως όπλο στη Λωρίδα της Γάζας
- ΟΗΕ: Η χρήση των τροφίμων στη Γάζα ως όπλου αποτελεί έγκλημα πολέμου
- Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και δεκάδες παραβάσεις του ΚΟΚ σε αστυνομική επιχείρηση στον Δενδροπόταμο
- Η επική συνάντηση του Τομ Κρουζ με τον Μπραντ Πιτ μετά από 31 χρόνια – Στην πρεμιέρα του «F1» στο Λονδίνο
- Καλλιάνος: Έρχονται 42άρια - Ξεκινάει από αύριο ο τριήμερος καύσωνας