Τι δείχνουν τα focus groups και οι δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ -Σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά ο Μητσοτάκης

Τις δημοσκοπήσεις που έχουν πάρει στα χέρια τους και τα αποτελέσματα των νεότερων focus group αναλύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων που στήριξαν τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές του

2023.

Παρότι τα στοιχεία, όπως λένε πηγές με γνώση των μετρήσεων, είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα θα κινηθεί πάνω από το 33%, εκτιμούν πως υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες εισροές από τον χώρο των αναποφάσιστων που θα δώσουν μια ευρεία νίκη. Αυτό αποτυπώνεται και στη χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll για το ACction 24, σύμφωνα με την οποία στην εκτίμηση για το εύρος του ποσοστού η ΝΔ κινείται από 31,1% έως 35,5%.

Περιοδείες Μητσοτάκη και στόχευση στα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα

Στο επίκεντρο των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων, βρίσκονται τα ζητήματα καθημερινότητας και εκεί εστιάζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του ο πρωθυπουργός. Και οι περιοδείες του σε όλες τις περιφέρειες συνδυάζονται με έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες για τους κατοίκους. Στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε χθες, ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στην ημερίδα παρουσίασης της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι η πόλη σε έξι μήνες θα έχει «το πιο σύγχρονο κατά πάσα πιθανότητα, σίγουρα το πιο όμορφο μετρό οποιασδήποτε ευρωπαϊκής πόλης». Λίγη ώρα νωρίτερα είχε επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, απ’ όπου ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ, καθώς θέλει να αυξήσει τα ποσοστά της, που ήταν από τα χαμηλότερα πανελλαδικά στις εθνικές εκλογές, και ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί ξανά εκεί πριν τις κάλπες της 9ης Ιουνίου για την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.

Ψηλά συντήρησε ο πρωθυπουργός και την αντιπαράθεση με τη Β. Μακεδονία. Στην ομιλία του στον ΣΕΒΕ έκανε λόγο για παράνομη και προκλητική στάση των Σκοπίων, την οποία η Ελλάδα απορρίπτει. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία την καταψήφισε, διότι «παραχωρούσε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονές μας, ναρκοθετώντας έτσι το μέλλον». Για να συμπληρώσει ότι «δυστυχώς, οι εξελίξεις μάς δικαίωσαν». Είναι ένα θέμα το οποίο εκτιμούν ότι συγκεντρώνει δυνάμεις ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της «αξιοπρόσεκτης εμμονής του να κυρώσει η Ελλάδα τα τρία μνημόνια απεμπολώντας κάθε διαπραγματευτικό χαρτί», όπως σημειώνουν πηγές της ΝΔ.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στο θέμα της ακρίβειας, που κυριαρχεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πρόκειται για μια δυσεπίλυτη εξίσωση στην οποία δεν έχουν καταφέρει ακόμα, από την πλευρά της κυβέρνησης, να δώσουν μια καθαρή απάντηση, ωστόσο πιστεύουν πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει φέρνουν αποτελέσματα και θα επιμείνουν να μιλούν για αυτές. Η επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν για να μπει φρένο στην κερδοσκοπία των πολυεθνικών εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια, με στόχο να αναδείξει πως σε μια σειρά θεμάτων η κυβέρνηση «απέδειξε έμπρακτα ότι ξέρει να εργάζεται στην Ευρώπη προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, να διεκδικεί χωρίς να φωνασκεί και να φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα χωρίς να λαϊκίζει».

Ταυτόχρονα όμως, με μια δόση αυτοκριτικής, καθώς τα νοικοκυριά εξακολουθούν να πιέζονται, αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και «λεφτόδεντρα» τα οποία υπόσχεται η αντιπολίτευση, κάτι που καυτηριάζει στις τοποθετήσεις του και ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρώτους σταθμούς το Βελβεντό και τα Σέρβια, ενώ το μεσημέρι θα μιλήσει στην Κοζάνη. Το απόγευμα θα μεταβεί στη Φλώρινα και στη συνέχεια στην Καστοριά.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΝΔ -Σε Κοζάνη Φλώρινα Καστοριά, Μητσοτάκης,nd -se kozani florina kastoria, mitsotakis