Σιάτλ: Έκρηξη από βραχυκύκλωμα σε Airbus της Delta -Πανικόβλητοι επιβάτες εγκαταλείπουν το αεροσκάφος [βίντεο]

Κάμερα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ κατέγραψε τη στιγμή που εκδηλώθηκε φωτιά λόγω βραχυκυκλώματος κάτω από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους της Delta Airlines, με τους επιβάτες να εκκενώνουν πανικόβλητοι το Airbus.

Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών ήταν σε εξέλιξη λίγο μετά την προσγείωση της πτήσης 604 από το Κανκούν του Μεξικού στη μεγαλούπολη της πολιτείας της Ουάσιγκτον όταν το Airbus

συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο του αεροδρομίου Seattle-Tacoma και προκλήθηκε το βραχυκύκλωμα.

Στο βίντεο από το συμβάν της νύχτας της 6ης Μαΐου διακρίνονται φλόγες και μαύροι καπνοί κάτω από το ρύγχος του αεροσκάφους.

Οι πιλότοι οσμίστηκαν τους καπνούς και είπαν στο πλήρωμα να ανοίξει τις «τσουλήθρες» εξόδου ώστε να επισπεύσουν την εκκένωση του αεροσκάφους.

«Μας έλεγαν "πηδήξτε έξω"»

«Οι επιβάτες αντέδρασαν πανικόβλητοι, άρχισαν να σπρώχνονται στον διάδρομο για να φθάσουν στην έξοδο», δήλωσε ο Άσγουιν Μένον, επιβάτης του αεροσκάφους. «Μας έλεγαν "πηδήξτε έξω, πηδήξτε στις τσουλήθρες" και μέσα σε δύο λεπτά όλοι είχαν βγει έξω», πρόσθεσε.

Από τους συνολικά 189 επιβάτες τα δύο τρίτα βγήκαν από τις τσουλήθρες εξόδου και οι υπόλοιποι από τις κανονικές. Η φωτιά έσβησε από μόνη της και ουδείς τραυματίστηκε.

«Για προληπτικούς λόγους αναπτύχθηκαν οι τσουλήθρες εξόδου και οι επιβάτες που ήταν ακόμη στο αεροσκάφος αποβιβάστηκαν από το πίσω τμήμα του. Το αεροσκάφος βγήκε από το πρόγραμμα πτήσεων για επιθεώρηση και συντήρηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Delta.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2022, σύμφωνα με τη FAA.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σιάτλ, Εκρηξη, Airbus, Delta -Πανικόβλητοι, [βίντεο],siatl, ekrixi, Airbus, Delta -panikovlitoi, [vinteo]