Πέτρος Κόκκαλης από τη Λάρισα: Χρειαζόμαστε ένα τολμηρό σχέδιο - Πρέπει να δράσουμε τώρα, αύριο θα είναι αργά

Με τη πληγείσα από τις φυσικές καταστροφές Λάρισα, ολοκλήρωσε την πενθήμερη περιοδεία του ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, στη Θεσσαλία και Κ. Μακεδονία, χρησιμοποιώντας τις εμβληματικές φράσεις: «Χρειαζόμαστε ένα τολμηρό σχέδιο- Πρέπει να δράσουμε τώρα - αύριο θα είναι αργά».

Συνοδευόμενος από συνυποψήφιους ευρωβουλευτές και ευρωβουλεύτριες του ΚΟΣΜΟΥ, ο κ. Κόκκαλης παρουσίασε χτες, Κυριακή, την ολοκληρωμένη πρόταση του κόμματός του, την Εθνική

Πράσινη Συμφωνία εστιάζοντας στους άξονες που αφορούν την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη, στην πολύπλευρη ασφάλεια των πολιτών και στην ανάσχεση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και των αιτιών της.

Τι είπε για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ασφάλεια των πολιτών

Αναφερόμενος στην κοινωνική δικαιοσύνη είπε ότι απαιτεί δημόσιες επενδύσεις πέραν του ασφυκτικού δημοσιονομικού πλαισίου στήριξης, ενώ για την ασφάλεια των πολιτών, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει χωρίς δωρεάν παιδεία και υγεία, ασφαλή και προσιτή τροφή, στέγη, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καθαρό νερό και φθηνή ενέργεια.

Τέλος ως προς την αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τόνισε: «Δεν μπορούμε αν αφιερώνουμε εθνικούς πόρους για αναζήτηση κοιτασμάτων ορυκτών καυσίμων, αντί να δημιουργούμε υποδομές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με χωροταξικό σχεδιασμό για να μειώσουμε το κόστος ενέργειας για νοικοκυριά, παραγωγούς και επιχειρήσεις».

Μια μέρα πριν, ο κ. Κόκκαλης εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο του ΚΟΣΜΟΥ στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για την ανάγκη «επαναφοράς του ρόλου του κράτους και της έννοιας του δημοσίου αγαθού» και παράλληλα επισήμανε τη σημασία της κινητοποίησης των μελών και στελεχών εν όψει της 9ης Ιουνίου.

Έγινε παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Κόκκαλη στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο έγινε επίσης στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη "Ο κόσμος καίγεται. Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα!", από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος, «με μεγάλη συμμετοχή πολιτών».

Ο Μιχάλης Γουδής, διευθυντής του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, κάνοντας ανασκόπηση του βιβλίου στάθηκε στο ζήτημα «του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», που είναι βασική προτεραιότητα για τον Πέτρο Κόκκαλη, και την Εθνική Πράσινη Συμφωνία σε ό,τι αφορά τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής σε καιρούς κλιματικής κρίσης.

Προλόγισε το βιβλίο ο Στέλιος Αγγελούδης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης προλόγισε επίσης το βιβλίο και αναφέρθηκε στα εγκαίνια του "πάρκου τσέπης" στη Τούμπα, την προηγούμενη μέρα, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Πέτρος Κόκκαλης είναι ιδρυτικό μέλος της «Οργάνωσης Γη» που κάνει πραγματικότητα τα «pocket parks» σε όλη την επικράτεια τα οποία δίνουν πνοή σε πυκνοκατοικημένα και τσιμεντοποιημένα σημεία των πόλεών μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα