Παναθηναϊκός: Οι γυναίκες που βρίσκονται στο πλευρό των «πράσινων» αστεριών που έφεραν το 7ο ευρωπαϊκό

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία του, με την επιστροφή στην κορυφή να έρχεται με εντυπωσιακό τρόπο στο Βερολίνο.

Ο «αρχιτέκτονας» Εργκίν Αταμάν έφτιαξε μια ομάδα από την αρχή, η οποία έδειξε την κλάση της απέναντι στην εντυπωσιακή καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν Ρεάλ Μαδρίτης, με το 95-80 στον μεγάλο τελικό να υπογράφει μια από τις μεγαλύτερες επιστροφές στην ιστορία της Euroleague.

Ο

MVP του Final-4 Κώστας Σλούκας, ο εντυπωσιακός Κέντρικ Ναν, ο μαχητής Ματίας Λεσόρ και ο σταθερά κομβικός Τζεράιαν Γκραντ είναι μόνο μερικά από τα «εργαλεία» που έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Τούρκο τεχνικό, με στόχο να βγει το «τριφύλλι» από την ευρωπαϊκή αφάνεια των τελευταίων ετών.

Βέβαια, όλοι αυτοί οι παίκτες ίσως να μην τα κατάφερναν αν δεν είχαν τις γυναίκες τους να τους στηρίζουν κατά τη διάρκεια των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν. Και μπορεί η γνωστή φράση να λέει ότι «πίσω από έναν πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα», όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβαιώνεται περισσότερο το «δίπλα από έναν πετυχημένο άντρα βρίσκεται μια δυναμική γυναίκα».

Το iefimerida.gr σάς παρουσιάζει τις συντρόφους / συζύγους των αστεριών του Παναθηναϊκού που τους στήριξαν για να επιστρέψουν οι «πράσινοι» στην κορυφή της Ευρώπης.

Κώστας Σλούκας: Στήριγμα στα δύσκολα η Μαρία Δαρσινού

Ο Κώστας Σλούκας είναι ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα στον χώρο του μπάσκετ τόσο λόγω της αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό και της μετακίνησής του στον Παναθηναϊκό, όσο και για το ότι η μεταγραφή αυτή συνδυάστηκε με τον τίτλο του MVP στο φετινό Final 4 της Euroleague και την επιστροφή του «τριφυλλιού» στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο διεθνής γκαρντ πέρασε και δύσκολες στιγμές όλο αυτό το διάστημα, όμως η σύζυγός του Μαρία Δαρσινού τον στήριξε για ακόμη μία φορά, ακόμα και απέναντι σε «διαδικτυακές επιθέσεις» που δεχόταν, προσφέροντάς του ηρεμία.

Πλέον, το ζευγάρι περιμένει το δεύτερο παιδί του, με την κόρη τους Βαλέρια να περιμένει μαζί τους το αδερφάκι της.

Εργκίν Αταμάν: Η Μπερνά Αταμάν τον οδήγησε σε προσωπικές υπερβάσεις πριν τους τρεις τίτλους στη Euroleague

Ο Εργκίν Αταμάν έχει το «άγγιγμα του Μίδα», καθώς αρχικά στην Εφές Ανατολού και τώρα στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ως ο αναμορφωτής που τα άλλαξε όλα και οδήγησε τις δύο ομάδες στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Τούρκος τεχνικός έχει στο πλευρό του τη σύζυγό του Μπερνά, η οποία ήταν στο Βερολίνο μαζί με τον γιο τους Σαρπ, όπως γίνεται σε κάθε στιγμή της καριέρας του. Και μπορεί να φαίνονται υπερβάσεις τα κατορθώματα με Εφές και Παναθηναϊκό, όμως αρκετά χρόνια νωρίτερα έκανε μια μεγαλύτερη υπέρβαση για να έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, το 2008 ο Αταμάν διεκδίκησε το πρώην μοντέλο με επιμονή κι αποφάσισε να προσέξει την εικόνα του, χάνοντας αρκετά κιλά, καθώς, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει, ήταν ο άνθρωπος που του έβαλε στο μυαλό τη σκέψη για να φτιάξει τη ζωή του.

Ματίας Λεσόρ: Η αγάπη για την οικογένειά του με την «ήρεμη δύναμη» Τρέισι

Ο Ματίας Λεσόρ αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού στον δρόμο προς την κορυφή, με την οικογένειά του να του προσφέρει την ηρεμία που ήθελε για να ανέβει επίπεδο.

Ο Γάλλος σέντερ λύγισε μετά τον τελικό, έχοντας διαρκώς τον γιο του στην αγκαλιά του, με τη σύζυγό του Τρέισι να είναι η «ήρεμη δύναμη» που του δίνει ώθηση να βελτιώνεται διαρκώς.

Κέντρικ Ναν: Η Μπλεν Κίγια κρατάει «ζεστό» τον αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού

Ο Κέντρικ Ναν ήρθε στην Ελλάδα μεσούσης της σεζόν, αφήνοντας το NBA, αποτελώντας το κομμάτι που έκανε τον Παναθηναϊκό ομάδα για Final-4.

Η σύντροφός του, Μπλεν Κίγια, τον στηρίζει στην τεράστια αλλαγή που έκανε και μαζί με τον γιο και την κόρη που έχουν του προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία προκειμένου να επικεντρωθεί σ' αυτό που τόσο αγαπά: το μπάσκετ.

Μάριους Γκριγκόνις: Η Σαλομέγια Καρβίτε είναι η μεγαλύτερη θαυμάστριά του και πάντα δίπλα του

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν κοντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό, όμως με τη σκληρή δουλειά του κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της νέας εποχής και να αποδειχθεί σε σημαντικό παίκτη στην πορεία των «πράσινων» προς την κορυφή της Ευρώπης, με το τρίποντό του στο Μονακό να είναι κομβικό την αντεπίθεση για το πλεονέκτημα.

Ο Λιθουανός προερχόταν από μια χρονιά αμφισβήτησης στη δύσκολη περίοδο του Παναθηναϊκού, όμως η Σαλομέγια Καρβίτε δεν τον άφησε μόνο του και τον στήριξε, όπως κάνει εδώ και 11 χρόνια.

Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, με την οικογενειακή ηρεμία να δίνει στον Γκριγκόνις τη δυνατότητα να δείξει την μπασκετική του παιδεία και να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Τζεράιαν Γκραντ: Ο αφανής ήρωας που εξελίσσεται με τη στήριξη της Έμιλι Φίλιπς

Μπορεί να μην ήταν από τα εντυπωσιακά ονόματα που ήρθαν στον Παναθηναϊκό, όμως ο Τζεράιαν Γκραντ έδειξε την αξία του από νωρίς, κερδίζοντας το «στοίχημα» της παραμονής στην ομάδα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν κομβικός σε όλο το Final-4, με τη σύζυγό του Έμιλι Φίλιπς και τα παιδιά τους να μη λείπουν από το πλευρό του, κι όλοι μαζί να πανηγυρίζουν την κατάκτηση της Euroleague.

Λούκας Βιλντόζα: Η εντυπωσιακή Μίλικα Τάσιτς τον οδήγησε στην αναγέννηση

Ο Λούκας Βιλντόζα ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει τον 7ο ευρωπαϊκό του τίτλο.

Η σταδιακή βελτίωση του Αργεντινού γκαρντ ήρθε και με τη σχέση που έχει με τη βολεϊμπολίστρια από τη Σερβία, Μίλικα Τάσιτς, η οποία του έχει δώσει ώθηση εδώ και έναν χρόνο να βρει τα πατήματά του στο υψηλό επίπεδο.

Οι δυο τους μοιράζονται τις όμορφες στιγμές που περνάνε, ενώ, όπως ήταν λογικό, πανηγύρισαν μαζί τον «πράσινο» θρίαμβο στο Βερολίνο.

Κώστας Αντετοκούνμπο: Παλεύει παίρνοντας δύναμη από τη Ντέμη Φιλιππάκου

Μπορεί να μην είναι από τα κορυφαία αστέρια του Παναθηναϊκού, όμως ο Κώστας Αντετοκούνμπο κέρδισε με το σπαθί του χρόνο στους «πράσινους» και βοήθησε όποτε χρειάστηκε.

Ο διεθνής σέντερ βρίσκεται σε σχέση με τη Ντέμη Φιλιππάκου, η οποία τον στηρίζει διαρκώς και δεν κόλλησε στις δυσκολίες που έφερε η απόσταση, καθώς, ακόμη κι όταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν στις ΗΠΑ, τον επισκεπτόταν συχνά.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός,panathinaikos