Οταν η ανικανότητα κατέκτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τόλης Χριστοφοράκης

Την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση στις Βρυξέλλες για τη ζωή του τόπου, στο εσωτερικό της, οι μηχανισμοί σε διάφορους φορείς εξακολουθούν να λειτουργούν κάτω από το σκοτάδι, δημιουργώντας διαρκώς την αίσθηση στον Έλληνα ότι σε αυτό τον τόπο δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.

Πίσω από την αναβολή του ντέρμπι της

ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, κρύβεται η ανικανότητα ορισμένων ανθρώπων να αποφασίσουν για τα πολύ απλά, αυτά που πέντε 10χρονα πιτσιρίκια θα έλυναν καθισμένα σε ένα παγκάκι της γειτονιάς τους έχοντας ως σύμμαχο την αθωότητα της ηλικίας και όχι την πονηριά του παράγοντα.ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΕΠΟ, Super League, Ελληνική Αστυνομία. Ας υποθέσουμε ότι τις θέσεις τους παίρνουν πέντε 10χρονια παιδιά, τα οποία έχουν ένα πρόβλημα παίζοντας μπάλα στη γειτονιά τους. Ορθια, πάνω από μια μπάλα μιλούν και προσπαθούν να βρουν λύση. Κάποια φωνάζουν, κάποια είναι πιο ήρεμα, κάποιο προσπαθεί να βρει τη μέση λύση. Στο τέλος δύο πράγματα θα συμβούν. Ή θα βρουν μία που θα αποδέχονται και τα πέντε και θα συνεχίσουν το παιχνίδι τους ή θα φύγει το καθένα για το σπίτι του και θα διαλύσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα σ' ένα από τα ανέμελα απογεύματα στα στενά της γειτονιάς.

Πόσο παραπάνω μυαλό χρειάζεται λοιπόν από αυτό που έχουν πέντε ανέμελα 10χρονια πιτσιρίκια, για να καταλάβει κάποιος ότι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα οφείλει να καθίσει και να το συζητήσει. Στην προκειμένη, η ΕΠΟ δεν κάλεσε ποτέ τις εμπλεκόμενες πλευρές για να καθίσει σ' ένα τραπέζι και να βρει τη λύση. Έλαβε και έστειλε μια επιστολή. Αυτό μόνο. Δεν φώναξε ποτέ τις δύο ομάδες, την Ελληνική Αστυνομία αλλά και την Super League, η οποία είναι η τελευταία που έχει ευθύνη φυσικά αφού δικαιολογημένα ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμά της το έχει βγάλει από τον Δεκέμβριο αλλά και ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε βάσει κανονισμού να αγωνιστεί σε 48 ώρες.

Η ΕΠΟ, του Γιώργου Γκιρτζίκη πλέον στην προεδρία, δεν λειτούργησε με σκοπό να βρει μια λύση. Αντίθετα, λειτούργησε με τέτοιο κακομαθημένο τρόπο ώστε να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα σε ένα ματς, στο οποίο θα κοντραριστούν δεδομένα οι δύο ομάδες, οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν την επόμενη σεζόν στην κορυφαία ελληνική κατηγορία. Αυτή ήταν η εύκολη λύση της. Αυτή με την οποία δεν θα ερχόταν σε προστριβές και αντιπαραθέσεις.Και κατάφερε να αναβάλει μια αναμέτρηση, ένα ντέρμπι, χωρίς λόγο και αιτία.

Μα κάθεσαι και σκέφτεσαι στο τέλος της ημέρας, βλέποντας όλα αυτά. Γιατί δεν κάνουν τα απλά, τα αυτονόητα;Αυτά που κάναμε και εμείς όταν ήμασταν 10 ετών και θέλαμε απλά να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο. Όταν για ένα τόσο απλό πράγμα όπως είναι ο ορισμός ενός αγώνα δηλώνουν ανικανότητα, γιατί ο Έλληνας να ελπίζει ότι θα δει καλύτερο θέαμα στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο;Αναπάντητα ερωτήματα που κανείς έως τώρα στην Ελλάδα δεν τόλμησε να ψάξει την απάντησή τους. Ίσως ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής φανεί διαφορετικός. Ισως και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τον κόσμο πλέον δεν μπορούν να τον κοροϊδέψουν.

Κατηγορία: ΣπορTags: αεκΟλυμπιακόςΚύπελλο
Keywords
Τυχαία Θέματα