Καλαμάτα: Κατασχέθηκαν 800 φυτά κάνναβης - Κέρδη ενός εκατ. ευρώ απέφεραν σε εγκληματική οργάνωση

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν με την καλλιέργεια κάνναβης σε ορεινή περιοχή του Δήμου Τριφυλίας προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον δύο άτομα ακόμα. Άπαντες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Καλαμάτα: Κατασχέθηκαν πάνω από 800 φυτά - Απέφεραν κέρδη ενός εκατ. ευρώ

Έπειτα από αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι

τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο, ο συλληφθείς με τα έτερα μέλη της οργάνωσης, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εγκατάσταση, καλλιέργεια, φύλαξη κι επιτήρηση φυτών κάνναβης, με σκοπό την παραγωγή σημαντικής ποσότητας κι ακολούθως την περαιτέρω διακίνησή της.

Συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε, αρχικά τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύτηκαν σπόρους κάνναβης και εξειδικευμένο εξοπλισμό και στη συνέχεια, έχοντας επιλέξει ως χώρο καλλιέργειας, σημείο με έντονη και άγρια βλάστηση προκειμένου να μην εντοπίζεται εύκολα, προέβησαν στην κατάλληλη διαμόρφωση και εκχέρσωση του εδάφους, αποσκοπώντας στη φύτευση και καλλιέργεια τουλάχιστον 812 φυτών κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε πρώιμο στάδιο, εντός πλαστικών κυτίων ανάπτυξης.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης για την επικοινωνία τους εντός της καλλιέργειας χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακές συσκευές κινητής τηλεφωνίας και κινητές συσκευές ραδιοσυχνοτήτων, τις οποίες φόρτιζαν σε φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ, παράλληλα, είχαν διαμορφώσει βοηθητικούς χώρους, σε υψομετρικά ανώτερα σημεία του χώρου καλλιέργειας που χρησιμοποιούσαν για μακρά παραμονή, διαβίωση και κατόπτευση της φυτείας.

Τι κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

Κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρηση που έφερε τη σύλληψη του 38χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2 σακίδια διαβίωσης,
-2 φακοί,
-1 κινητό τηλέφωνο,
-1 ζεύγος κιάλια,
-1 ζεύγος φορητών πομποδεκτών,
-καλλιεργητικός εξοπλισμός (φτυάρια, λιπάσματα, κ.ά.),
-αρδευτικός εξοπλισμός λάστιχα, βάνες, κ.ά.),
-πλήθος εξοπλισμού διαβίωσης (τρόφιμα, οικιακός εξοπλισμός, είδη κλινοστρωμνής, κ.ά.),
-ηλιακά πάνελ,
-όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
-τα χρηματικά ποσά των -100- ευρώ και των -1.500- λεκ Αλβανίας.

Υπολογίζεται πως η οργάνωση από την εγκληματική της δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν το ένα εκατ. ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλαμάτα, Κατασχέθηκαν 800, - Κέρδη,kalamata, kataschethikan 800, - kerdi