Καιρός: Επιστρέφει ο «χειμώνας» σήμερα με τσουχτερό κρύο, βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους
Άκρως χειμωνιάτικο θα είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως και 20 βαθμούς Κελσίου.
Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε λόγο για «απότομη κατηφόρα» της θερμοκρασίας και «αργή» άνοδο της θερμοκρασίας, επισημαίνοντας ότι θα επανέλθουν στις κανονικές τιμές το Σαββατοκύριακο.
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ με πορτοκαλί προειδοποίησηΝωρίτερα χθες, η Εθνική
Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, αναμένονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κάνει... βουτιά τις επόμενες ημέρες.
Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:
«Επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας προβλέπεται την Τρίτη (18/3) και την Τετάρτη (19/3), με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (συνολικά κατά 12 με 15 βαθμούς), με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και με χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά και κατά τόπους σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά από απόγευμα της Τρίτης έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.
Αναλυτικότερα:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Α. Ισχυρές βροχές στη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης 18/3/25 μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλία (κυρίως στη Μαγνησία), στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 18/3/25 και έως τα ξημερώματα της Τετάρτης 19/3/2025.
2. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:
Α. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (18/3) έως και το βράδυ της ίδιας μέρας στα ορεινά, στα ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, ενώ στη Μακεδονία και στη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Β. Από αργά το απόγευμα της Τρίτης (18/3) έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (19/3) στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.
Γ. Την Τετάρτη (19/3) έως και τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου και έως το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη (18/3)Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου θα έχει νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο, πρόσκαιρα ισχυρές στη Θράκη και τη Χαλκιδική.
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο και θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την Φθιώτιδα και τη Βοιωτία από νωρίς το απόγευμα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας και βαθμιαία της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Αιγαίο θα ενισχυθούν οι βορειοανατολικοί άνεμοι στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, η οποία στα βόρεια θα είναι της τάξης 8 με 10 βαθμούς Κελσίου και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο τους 14 με 16 και στα νότια τοπικά τους 17 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.
ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα ανά περιοχήΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με βαθμιαία ενίσχυση στα 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές από το απόγευμα στη Χαλκιδική.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές από το απόγευμα στα θαλάσσια – παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές στην Ήπειρο.
Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5, στο βόρειο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές από νωρίς το απόγευμα στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές στην Εύβοια, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με βαθμιαία ενίσχυση στα 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 και στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές από νωρίς το απόγευμα, κυρίως στη Μαγνησία.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5, στις Σποράδες 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7, στις Σποράδες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Υπουργείο Υγείας: Εκτός συνταγογράφησης 5 δραστικές ουσίες – Πόσα φάρμακα και ποιες παθήσεις αφορούν
- «Νόμιζα ότι έχω απλώς δυσκοιλιότητα, αλλά πεθαίνω από καρκίνο του εντέρου» – Ποια συμπτώματα αγνόησε ο 46χρονος
- Το μέρος όπου αρχίζουν το 85% των εξωσυζυγικών σχέσεων
- Ποια τρόφιμα περιέχουν σκουληκάλευρο, η νέα τάση για βιώσιμη πρωτεΐνη
- Απεβίωσε ο Ακινόρι Νακαγιάμα
- Τροχαίο στο Περιστέρι: Πατέρας δύο κοριτσιών ο 47χρονος - Δούλευε εναλλάξ το ταξί με τη σύζυγό του
- Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους και των δύο άλλων παιδιών της
- Δύο φορές ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας
- Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πατήσια
- Το 60% των ασθενών διακόπτει τη θεραπεία γιατί δε φτάνουν τα χρήματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- GBL: Με κορυφαίο τον Πίτερς που πέτυχε 25 πόντους ο Ολυμπιακός νίκησε 104-88 το Μαρούσι
- Πρεμιέρα σήμερα Προανακριτικής για Τριαντόπουλο -Διαφωνίες για προεδρείο και κατάλογο μαρτύρων
- Τραγικός απολογισμός από τα τροχαία -Στην Αττική τον Μάρτιο χάθηκαν σε 18 μέρες 12 άνθρωποι
- Nations League: Χωρίς Κουρμπέλη η Εθνική κόντρα στη Σκωτία
- Κόρτνεϊ Λοβ: Είπε «αντίο» στις ΗΠΑ και αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στο Λονδίνο μετά την εκλογή Τραμπ
- Συγκλονίζει ο Ντέμης Νικολαΐδης: «Πέρασα ένα είδος κατάθλιψης, έπινα χωρίς να μου αρέσει το αλκοόλ» [βίντεο]
- Ώρα μηδέν για την Ουκρανία: Σήμερα το κρίσιμο τηλεφώνημα Τραμπ με Πούτιν -Εδαφικό και ενέργεια στο τραπέζι
- Τεμπη: Ο Βαγγέλης Βλάχος για τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους
- GBL: Ο Οσμάν έκανε τη διαφορά στο «Αλεξάνδρειο» και ο Παναθηναϊκός AKTOR νίκησε εύκολα 83-73 τον Άρη
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 18 Μαρτίου

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Καιρός: Επιστρέφει ο «χειμώνας» σήμερα με τσουχτερό κρύο, βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους
- Πρεμιέρα σήμερα Προανακριτικής για Τριαντόπουλο -Διαφωνίες για προεδρείο και κατάλογο μαρτύρων
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 18 Μαρτίου
- Ώρα μηδέν για την Ουκρανία: Σήμερα το κρίσιμο τηλεφώνημα Τραμπ με Πούτιν -Εδαφικό και ενέργεια στο τραπέζι
- Κόρτνεϊ Λοβ: Είπε «αντίο» στις ΗΠΑ και αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στο Λονδίνο μετά την εκλογή Τραμπ
- Τραγικός απολογισμός από τα τροχαία -Στην Αττική τον Μάρτιο χάθηκαν σε 18 μέρες 12 άνθρωποι
- Nations League: Χωρίς Κουρμπέλη η Εθνική κόντρα στη Σκωτία
- ΗΠΑ: Συνελήφθη Τεξανή μαία που έκανε αμβλώσεις -Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών
- Σουδάν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών των ΔΤΥ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νεκρός σε τροχαίο στην περιφερειακή Υμηττού 45χρονος μοτοσικλετιστής
- Το Ιράν καταγγέλλει τις «φιλοπόλεμες» δηλώσεις του Τραμπ περί υποστήριξης της Τεχεράνης στους αντάρτες Χούθι
- GBL: Με κορυφαίο τον Πίτερς που πέτυχε 25 πόντους ο Ολυμπιακός νίκησε 104-88 το Μαρούσι
- Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για 3η επίθεση εναντίον αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα
- Ονδούρα: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε συντριβή μικρού επιβατικού αεροσκάφους στη θάλασσα [εικόνες]
- GBL: Ο Οσμάν έκανε τη διαφορά στο «Αλεξάνδρειο» και ο Παναθηναϊκός AKTOR νίκησε εύκολα 83-73 τον Άρη
- Εύβοια: Βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος ο 57χρονος μελισσοκόμος -Είχε ατύχημα με το μηχανάκι του
- Επιθέσεις τζιχαντιστών στη βόρεια Μοζαμβίκη με αρκετούς νεκρούς
- Νετανιάχου: Ο στρατός διατάχθηκε να προχωρήσει σε «σθεναρή δράση» κατά της Χαμάς στη Γάζα