Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε μέλος της Χαμάς στη νότια Συρία

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε μέλος της Χαμάς στη Μαζράατ Μπέιτ Ζιν, στη νότια Συρία, λίγες ημέρες αφού εξαπέλυσε τα πρώτα του πλήγματα εναντίον της χώρας εδώ και περίπου έναν μήνα.

Η παλαιστινιακήοργάνωση δεν έχει σχολιάσει το πλήγμα.

Οι «Ταξιαρχίεςτου Μάρτυρα Μοχάμεντ Ντέιφ», φέρονταινα ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευσηβλημάτων εναντίον του Ισραήλ

Το Ισραήλ επεσήμανε την Τρίτη ότι στοχοθέτησε όπλα που ανήκαν στην κυβέρνηση

της Συρίας, σε απάντηση για την εκτόξευση δύο βλημάτων εναντίον του ισραηλινού εδάφους, τα πρώτα μετά την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και την ανάληψη της εξουσίας από νέες αρχές.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, θεώρησε υπεύθυνο για τα πλήγματα αυτά τον πρόεδρο της Συρίας, Άχμεντ αλ Σάρα. Από την πλευρά της η Δαμασκός επεσήμανε ότι οι πληροφορίες για τα πλήγματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί και υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί απειλή για τις περιφερειακές χώρες.

Μια μάλλονάγνωστη ομάδα, οι «Ταξιαρχίες του ΜάρτυραΜοχάμεντ Ντέιφ», μια αναφορά στονστρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς που σκοτώθηκεσε ισραηλινό πλήγμα το 2024, φέρεται ναανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευσηβλημάτων εναντίον του Ισραήλ.

Το Reuters δενήταν σε θέση να επιβεβαιώσει απόανεξάρτητη πηγή τον ισχυρισμό αυτό.

Ισραήλ και Συρία έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατα απευθείας συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση της διμερούς έντασης, μια σημαντική εξέλιξη για τους δεσμούς μεταξύ των δύο αντίπαλων χωρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα