Ιάσων Δούσης: Δεν έχω μετανιώσει για τις εμφανίσεις μου -Είμαι με κοντά μαλλιά και παντελόνια από το 2019

Σε ό,τι άλλαξε στη ζωή του αναφέρθηκε ο Ιάσων Δούσης που παλαιότερα ήταν γνωστός ως Τζέισον Αντιγόνη.

«Με αυτή την εμφάνιση, κοντά μαλλιά και παντελόνια, είμαι από το 2019, από τότε που είχα κατέβει και στις εκλογές υποψήφιος. Είναι πολλά χρόνια που έχω αλλάξει εμφάνιση. Δεν σημαίνει

ότι έχω βρει τώρα την ηρεμία μου και πριν την είχα βρει την ηρεμία μου. Υπάρχει συνεχώς, το δικαίωμα να ξανααυτοπροσδιοριστούμε όπως θέλουμε», είπε στην εκπομπή «Το Πρωινό»

«Η εμφάνιση είναι ένα δικαίωμα, όπως και ο αυτοπροσδιορισμός ως προς το φύλο», τόνισε.

Στη συνέχεια, τόνισε πως ποτέ δεν μετάνιωσε για τις εμφανίσεις του στο παρελθόν. «Εγώ μιλούσα πάντα πολιτικά και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αυτό δεν έχει αλλάξει. Δεν θα μπορούσε να αλλάξει, αλλιώς δεν θα το εννοούσα ποτέ. Πιστεύω στον ανθρωπισμό, πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα, με αυτή την πλευρά της ιστορίας συντάσσομαι, εννοείται. Δεν ήμουν καθόλου μπερδεμένος, ούτε ήταν τάση για επανάσταση. Ήταν ο τρόπος που ζούσα και εκφραζόμουν για μία πολύ μεγάλη περίοδο».

Τι κάνει σήμερα ο Ιάσων Δούσης

Αναφέρθηκε επίσης, στη νέα του ενασχόληση καθώς διδάσκει ιταλικά και ελληνικά σε ξένους σε φροντιστήριο στο κέντρο της Αθήνας.

«Το ότι μένουμε στην φάση κάποιου και δεν κοιτάμε την ουσία είναι πρόβλημα», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να διδάξει με την προηγούμενη του εμφάνιση.

«Υπάρχουν ομοφοβικά και τρανσφοβικά περιστατικά τα οποία είναι καταδικαστέα πιστεύω από όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει τη ζωή που θέλει, αλλιώς δεν περνάει καλά», συνέχισε.

Κλείνοντας, συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για ανθρώπους που αναπαράγουν στερεότυπα, δεν αφήνουν όλες τις κοινωνικές ομάδες να εξελιχθούν και δεν πιστεύουν στον ανθρωπισμό. Αυτά δεν τα χρειαζόμαστε. Ας μείνουν πίσω, να πάμε μπροστά και να σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιάσων Δούσης, -Είμαι, 2019,iason dousis, -eimai, 2019