Εθνική Ισπανίας: «Να ασχοληθούμε με καθαρά αθλητικά θέματα», λέει ο προπονητής της με αφορμή το φιλί του Ρουμπιάλες

Η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας δεν έχει κάποιον άλλο τρόπο για να ξεπεράσει την «καταιγίδα» που επικρατεί γύρω από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (RFEF) πέρα απ’ το να μείνει ενωμένη, να «σβήσει» τον θόρυβο και να επικεντρωθεί στις εμφανίσεις της στο γήπεδο στο Euro 2024, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο προπονητής της «ρόχα» Λουίς Ντε Λα Φουέντε.

Με μια έρευνα για διαφθορά σε εξέλιξη και τις συνέπειες από το… φιλί που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της RFEF, Λουίς Ρουμπιάλες, στην παίκτρια Τζένι Ερμόσο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου

Κυπέλλου Γυναικών στο Σίδνεϊ απ’ την ισπανική ομάδα, η κυβέρνηση δημιούργησε μια ειδική επιτροπή για να επιβλέπει το διοικητικό όργανο μέχρι τις επόμενες εκλογές.

«Πρέπει να ασχοληθούμε με καθαρά, αυστηρά αθλητικά θέματα. Κι έχουμε αρκετά από αυτά», δήλωσε ο Ντε Λα Φουέντε σε συνέντευξή του στο Reuters τη Δευτέρα (13/5). «Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε. Αυτό είναι πολύ, πολύ βασικό, αλλά είναι πολύ πραγματικό. Μείνετε στο ποδόσφαιρο. Ανησυχώ για το πώς θα είναι οι εγκαταστάσεις, το προπονητικό κέντρο, τα γήπεδα, τα ταξίδια… Και στο γήπεδο, γιατί οι παίκτες ξέρουν ότι θα κριθούμε για αυτό που κάνουμε στο γήπεδο.

Όλα τα άλλα, όλος ο θόρυβος των Μέσων που υπάρχει γύρω μας, δεν πρόκειται να μας βοηθήσει. Επομένως, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που είναι, για εμάς, το πιο σημαντικό πράγμα: Τον ανταγωνισμό».

Και πρόσθεσε ο 62χρονος τεχνικός της Ισπανίας: «Θέλω ανθρώπους γύρω μου, καλούς ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να δουλέψουν, πρόθυμοι να θυσιαστούν για τον άνθρωπο δίπλα τους, που είναι υποστηρικτικοί, που είναι γενναιόδωροι.

Όταν πρέπει να διαχειριστείς μια ομάδα ανθρώπων, είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστείς με τέτοιους ανθρώπους παρά με άλλους που μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Σε μία τόσο σύντομη διοργάνωση, ένα βήμα προς τα πίσω μπορεί να είναι σχεδόν οριστικό».

Ο Ντε Λα Φουέντε που προσελήφθη στην ισπανική ομοσπονδία το 2013 ως προπονητής αναλαμβάνοντας αρχικά την εθνική U15, έχει συνεργαστεί από πολύ μικρές ηλικίες με παίκτες όπως οι Πέδρι, Ογιορθάμπαλ, Φαμπιάν Ρουίθ, Μιέλ Μερίνο, Μάρκο Ασένσιο και Ντάνι Όλμο.

Με αυτές τις φουρνιές κατέκτησε το EURO U19 το 2015 και το EURO U21 το 2019, ενώ έφτασαν μαζί στον περσινό τίτλο του Nations League. Κι απ’ αυτή την ομάδα θα προέλθει και η αποστολή της Ισπανίας για το EURO 2024, την οποία θα ανακοινώσει την επόμενη Δευτέρα (20/5).

«Γνωρίζω πολύ καλά το ισπανικό ποδόσφαιρο βάσης και πιστεύω ότι αναπτύσσουμε κι εξελίσσουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Αλλά για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να παίζεις ως ομάδα», είπε ο Ντε λα Φουέντε και κατέληξε:

«Αφήστε το ποδόσφαιρο να μιλήσει και αφήστε τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, στους οποίους πιστεύω ότι μπορούμε να βασιστούμε, να είναι τα πραγματικά αστέρια αυτής της ιστορίας, τα αστέρια στο γήπεδο…».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική Ισπανίας, Ρουμπιάλες,ethniki ispanias, roubiales