Ενδοοικογενειακή βία: 6 νέα περιστατικά - 33χρονος χτύπησε τη σύζυγό του, 41χρονος ξυλοκόπησε με παπούτσι τα παιδιά του

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καθώς μέσα σε ένα περίπου 24ωρο καταγράφηκαν 6 νέες υποθέσεις.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός πως την περασμένη εβδομάδα από τις 29 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου 2024, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε 752 κλήσεις, με τους αστυνομικους να χειρίζονται τελικά 488 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα, με χειροπεδες βρεθηκαν 278 άτομα, σε 66 γυναίκες εγκαταστάθηκε

η εφαρμογή του Panic Button, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 14 θύματα.

Τα νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Στη Φωκίδα, λίγο πριν από τις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης 8/5, συνελήφθη 33χρόνος μετά από μήνυση της 23χρονης συζύγου του. Το ανδρόγυνο βρισκόταν στο σπίτι του, όταν ο 33χρονος, μετά από κάποια λεκτική αντιπαράθεση που είχαν, φέρεται να άρπαξε ένα ξύλινο αντικείμενο και να ξεκίνησε να χτυπάει τη σύζυγο του σε όλο της το σώμα. Παράλληλα την έβριζε και την απειλούσε.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λίγο πριν από τις 14.00, στην Πάτρα, συνελήφθη ένας πατέρας 41 ετών για επίθεση στα παιδιά του. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο συλληφθείς πήρε ένα παπούτσι και κρατώντας το άρχισε να χτυπάει και με τα χέρια του τα παιδιά του, ένα αγοράκι 10 ετών και ένα κοριτσάκι 9 ετών. Μάλιστα, όπως κατέθεσε η πρώην σύζυγος του και μητέρα των παιδιών, τα δυο αδερφάκια ήταν με κοκκινίλες στο σώμα, τα χέρια και τα πόδια τους.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, στην Κλειτορία, μια 32χρονη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 45χρονου εν διαστάσει συζύγου της. Η 32χρονη φέρεται να κατέθεσε πως μερικές μερικές ημέρες πριν, τη Μεγάλη Παρασκευή 3/5, στις 10 το βράδυ, ενώ εκείνη βρισκόταν έξω από το σπίτι της, την πλησίασε ο εν διαστάσει σύζυγος της και την χτύπησε με σφαλιάρες στο πρόσωπο. Όπως φέρεται να υποστήριξε, δεν ήταν η πρώτη φορά καθώς τηνς είχε χτυπήσει και πάλι πριν απο περίποου τρεις μήνες.

Και στην Κρεμαστή Ιαλυσού, επίσης την Τετάρτη 8/5, μια 35χρονη γυναίκα από την Αλβανία κατήγγειλε τον 48χρονο σύζυγο της επίσης Αλβανό. Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφοριες, είχε κάποιο καβγά και τότε ο 48χρονος φέρεται να άρπαξε ένα γυάλινο μπουκάλι και να προσπάθησε να χτυπήσει την σύζυγο του την οποια τελικά χαστούκισε και κλείδωσε έξω από το σπίτι, απαγορεύοντας της την είσοδο σε αυτό.

Ενδοοικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε και στην Κέρκυρα, επίσης την Τετάρτη 8/5. Μια 60χρονη γυναίκα μαζί με τα δύο της παιδιά, μια 27χρονη και μια 24χρονη, κατήγγειλαν τον σύζυγο και πατέρα τους 61 ετών, ο οποίος και συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη καθώς και για ενδοοικογενειακή απειλή.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενδοοικογενειακή, - 33χρονος, 41χρονος,endooikogeneiaki, - 33chronos, 41chronos