Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο και ξεναγήσεις -Πέντε αφορμές για δράση

Διεθνής Ημέρα Μουσείων το ερχόμενο Σάββατο, με ελεύθερη είσοδο και ποικίλες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια.

Μουσεία με διαφορετικό αντικείμενο συμμετέχουν στην γιορτή με ξεναγήσεις, εργαστήρια, ακόμα και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

Το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του ICOM επέλεξε το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, ως τιμώμενο φορέα για το 2024, εκτιμώντας ιδιαίτερα το επιστημονικό και το εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί. Μάλιστα οι εκδηλώσεις αρχίζουν από σήμερα Δευτέρα. Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου

2024, και ώρα 19:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, οδός Άρεως 10 στην Αθήνα ενώ το Σάββατο, 18 Μαΐου, στο Μουσείο θα πραγματοποιηθεί σειρά ξεναγήσεων και άλλων εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Από σήμερα οι εκδηλώσεις στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, που πρόσφατα εγκαινίασε τη νέα μόνιμη έκθεσή του στο Μοναστηράκι, έχει την εξαιρετική τιμή να συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» ως Τιμώμενο Μουσείο.

Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο έχει οργανώσει ποικίλες εκδηλώσεις για το κοινό από τις 13 έως 18 Μαΐου 2024, που στοχεύουν σε μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία εκπαίδευσης, έρευνας και ψυχαγωγίας.

Δευτέρα 13/05 & Τετάρτη 15/5 έως Παρασκευή 17/5
• Περιηγήσεις στη νέα μόνιμη έκθεση του ΜΝΕΠ
Ανακαλύψτε πτυχές του νεότερου ελληνικού πολιτισμού από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα μέσα από τις πολύτιμες συλλογές του μουσείου, σε μια γειτονιά της νεότερης Αθήνας στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, στο Μοναστηράκι.
Ώρες 11.00 – 13.00, 13.30 – 15.30
Έως 20 άτομα ανά περιήγηση
Δήλωση Συμμετοχής: [email protected] Τηλ. 210-3223355
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δευτέρα 13/5 έως Σάββατο 18/5
• Ανοικτό Εργαστήριο Συντήρησης Υφασμάτων (OpenLab)
Καινοτόμο Εργαστήριο Συντήρησης υφασμάτινων αντικειμένων, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου MeltOpenLab, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία συντήρησης αντικειμένων από ύφασμα από τις συλλογές του μουσείου
Εργαστήρια Συντήρησης ΜΝΕΠ –Ραγκαβά 3-5, Πλάκα
Ώρες 11.00 – 12.00, 12.30 – 13.30, 14.00 – 15.00
Έως 5 άτομα ανά παρουσίαση
Δήλωση Συμμετοχής: τηλ. 210-3223132
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δευτέρα 13/05 & Τετάρτη 15/5 έως Σάββατο 18/5
• Κυνήγι θησαυρού στο Μουσείο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη νέα μόνιμη έκθεση του Μουσείου για παιδιά ε’ και στ΄ τάξης Δημοτικού. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε ποικίλες δράσεις ανακάλυψης, παρατήρησης, δραματοποίησης και εικαστικής δημιουργίας, εξερευνούν τα εκθέματα και τα μνημεία στην αυλή του μουσείου και γνωρίζουν βιωματικά όψεις του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.
Ώρες 09.30 – 11.00, 11.30-13.00
Έως 30 άτομα ανά πρόγραμμα
Δήλωση Συμμετοχής: τηλ. 210-3249698
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Στο μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με τις εξής δράσεις:

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα είναι ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915).

Όπως κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεματική παρουσίαση «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα». Πρόκειται για έναν περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, κατά τον οποίο μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Ώρες: 12:30 π.μ. ελληνικά & 10:30 π.μ. αγγλικά
Κρατήσεις: events.theacropolismuseum.gr

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου για όλους τους εκθεσιακούς χώρους. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της φετινής θεματικής της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», οι οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια περιπέτεια μέσα στους εκθεσιακούς του χώρους με τίτλο «Ένα μυστήριο … ζητά τη λύση του». Οι μικροί φίλοι του Μουσείου αναλαμβάνουν τον ρόλο ντετέκτιβ και με τη βοήθεια των κηδεμόνων τους και των αρχαιολόγων του Μουσείου αναζητούν τη λύση ενός φανταστικού μυστηρίου που θα σώσει τη γιορτή των Παναθηναίων. Η μάθηση υφαίνεται μέσα από το παιχνίδι, τα Παναθήναια και ο μύθος της Γιγαντομαχίας ‘ζωντανεύουν’ ξεδιπλώνοντας όλες τις διαστάσεις τους και τους συμβολισμούς τους και το Μουσείο γίνεται χώρος ψυχαγωγίας.

Ώρες: Κυριακή 19/5 στις 10 π.μ. και στις 1 μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Κόστος: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά.
Εγγραφή: Μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr
Οδηγίες συμμετοχής: Συνιστάται εγγραφή στο πρόγραμμα πριν την αγορά εισιτηρίου. Ομαδικές εγγραφές (άνω των 10 ατόμων) δεν γίνονται. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση.

Ψηφιακό Μουσείο Comics x Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens και παρουσιάζουν την έκθεση «Comics στο Υδαταέριο» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, καθώς και μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά αλλά και ξεναγήσεις για τους ενήλικες επισκέπτες του ΒΜΦ, όλα με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή επέτειος της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έρχεται με θέμα «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», φιλοδοξώντας να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας που καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο –από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία–, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση. Έτσι, τα δύο μουσεία, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics, θα συναντηθούν μέσα σε ένα μοναδικό μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, το κτίριο Νέο Υδαταέριο, με σκοπό να δημιουργήσουν μια κοινή ματιά της γραμμής παραγωγής του φωταερίου και της διαδικασίας παραγωγής ενός comic, εξερευνώντας ταυτόχρονα νέους τρόπους έκφρασης, μάθησης και επαφής με την ιστορία.

Στην έκθεση «Comics στο Υδαταέριο» παραλληλίζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι: η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά. Πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδρομές που ακολουθούν μια κοινή πορεία μέσα στις εγκαταστάσεις του πιο σύγχρονου κτιρίου του βιομηχανικού συγκροτήματος, το οποίο διατηρεί ακέραιο τον μηχανολογικό του εξοπλισμό από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα.

Οι σελίδες comics που θα δημιουργήσει η καλλιτέχνιδα Μαρία-Όλια Ντακογιάννη ειδικά για την έκθεση αφηγούνται τις εμπειρίες ενός εργαζόμενου σε ένα εργοστάσιο ενέργειας, τις συνθήκες εργασίας, τα υλικά που αγγίζει καθημερινά, τα ρούχα, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που απαιτεί η δουλειά του και την εξειδίκευση πάνω στη γραμμή παραγωγής και, παράλληλα, την καθημερινότητα ενός δημιουργού comics, την έμπνευση, τη σύλληψη της ιδέας, το μέσο δημιουργίας και το τελικό προϊόν, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει τις παράλληλες διαδρομές τους.

Ακόμα, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για όλους, στο πλαίσιο της έκθεσης «Comics στο Υδαταέριο».

Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία του ΠΙΟΠ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος στα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης, τα αντικείμενα θα διατίθενται με έκπτωση 10% και οι εκδόσεις του Ιδρύματος με έκπτωση από 10% έως και 45%.

Μάλιστα με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το εργαστήριο διά βίου εκπαίδευσης «Βιομηχανική κληρονομιά: ιστορία, τεχνολογία και καινοτομία», τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 (ώρες 16:00-19:00), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Τι περιλαμβάνεται στη βιομηχανική κληρονομιά της χώρας; Ποιες οι ιδιαιτερότητες και ποια η αξία της; Αξιοποιώντας πλούσιες αρχειακές πηγές και τεκμήρια που φυλάσσονται στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ και αφορούν ευρύ φάσμα κλάδων τεχνολογίας και εργασίας, και με την καθοδήγηση της ιστορικού Ελένης Μπενέκη και του αρχειονόμου Δημήτρη Ραμαντάνογλου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πτυχές της βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν επιλεγμένους πρώην βιομηχανικούς χώρους του Ταύρου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00)

Το ΜΚΤ συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στις 18 Μαΐου στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και δωρεάν είσοδο στις μόνιμες εκθέσεις και τις προτεινόμενες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ειδικότερα, το Σάββατο 18 Μαΐου το Μουσείο, τo Cycladic Shop και τo Cycladic Café θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 18:00. O τίτλος της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Moυσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», ένα θέμα άμεσα συνδεδεμένο με το όραμα και τους στόχους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

To αναλυτικό πρόγραμμα του Μουσείου για τις 18 Μαΐου είναι το εξής:

10:00-17:00
Προβολή της ταινίας «Etel Adnan. Εξόριστες λέξεις» σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος για την προβολή της ταινίας «Etel Adnan. Εξόριστες λέξεις» στο πλαίσιο της Ημέρας Μουσείων.

Η ταινία ανασυνθέτει μέσα από μια σειρά εικαστικών θραυσμάτων, μια πληθώρα γλωσσών, λαών και των ταυτοτήτων τους, το μοναδικό πορτρέτο της ποιήτριας και ζωγράφου Etel Adnan. Η ταινία βασίζεται στην αλληλογραφία της Adnan με τον καθηγητή Ιστορίας Fawwaz Traboulsi και σε αποσπάσματα των συνομιλιών της με τη Βουβούλα Σκούρα, όπως καταγράφηκαν στο Παρίσι και τη Σκόπελο. Η Etel Adnan έχει ζήσει και βιώσει τα δεινά του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Παγιδευμένη ανάμεσα στους δύο κόσμους, προσπαθεί να κατανοήσει τις διαφορές τους και είναι σε θέση να τις συνθέσει κάτω από το βαθιά ανθρωπιστικό βλέμμα της.

Διάρκεια: 55 λεπτά
Συντελεστής: Tαινιοθήκη της Ελλάδος
Xώρος: Educational lab

10:00-17:00
Ταινίες μικρού μήκους για παιδιά ηλικίας 6+ σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας δημιουργεί για τους μικρούς μας θεατές έναν φανταστικό κόσμο ανακάλυψης και διασκέδασης με αξιολάτρευτους χαρακτήρες, μαγικές περιπέτειες, μουσική και τραγούδι.

Από τον Αυτοκινητόσαυρο και τoν Μπαζ, ένα ρομπότ μέλισσα που προκαλεί συνεχώς προβλήματα στην κυψέλη εκνευρίζοντας τον μελισσοκόμο, ως το ασυνήθιστο Αγόρι της Βροχής που κάνει ένα μεγάλο λάθος και τραυματίζει τον Ήλιο, οι πιο απολαυστικοί ήρωες είναι εδώ για να συντροφεύσουν τα παιδιά σε ταξίδια διαστημικά αλλά και περιβαλλοντικά, προωθώντας την αντίληψη για έναν βιώσιμο κόσμο γεμάτο ενσυναίσθηση και κατανόηση.

Συντελεστής: Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Xώρος: Αίθουσες πτέρυγας Νεοφύτου Δούκα

10:00-16:00
«Το Mουσείο σας ρωτάει…» δράση με τη συμμετοχή του κοινού
Το Μουσείο σας ρωτάει! Ελάτε να απαντήσετε και να δημιουργήσουμε τον «κόσμο του μουσείου» μαζί!

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους επισκέπτες σε μια διαδραστική δράση σε μορφή διαλόγου όπου μικροί και μεγάλοι θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε ερωτήσεις διατυπωμένες από το προσωπικό του Μουσείου, για το Μουσείο!

Οι επισκέπτες, αφού ανακαλύψουν τις ερωτήσεις, με φαντασία και κριτική σκέψη, θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις και ερμηνείες με τη δική τους ματιά, για τον «κόσμο του μουσείου», πώς είναι σήμερα και τι θα επιθυμούσαν να αλλάξει.

Συντελεστής: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Xώρος: Foyer και ροτόντα Μεγάρου Σταθάτου & Foyer Νεοφύτου Δούκα

12:00-12:30
Αφήγηση για τον κυκλαδικό πολιτισμό
Ομιλητής: Γιάννης Παπαδάτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Στην Έκθεση Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου, ο Γιάννης Παπαδάτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα «συνομιλήσει» με τα εκθέματα παρουσιάζοντάς τα με εύληπτο τρόπο στο σήμερα.
Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Hands Up, το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα.

Xώρος: 1ος Όροφος Έκθεση Κυκλαδικής Τέχνης

12:30 & 13:30
Χορωδία ιμCHOR
Η Χορωδία ιμCHOR, σε δυο εμφανίσεις, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες, με τα τραγούδια της, στη θάλασσα του Αιγαίου και τις παραδόσεις των νησιών που παραμένουν αναλλοίωτες ως τις μέρες μας.

Συντελεστής: Χορωδία ιμCHOR
Στους χώρους του Μουσείου

13:30-14:30 &
14:30-15:30
Ξενάγηση στην έκθεση Κυκλαδικής Τέχνης για άτομα με τυφλότητα & ευαισθητοποίηση κοινού
Κατά τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η απτική προθήκη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα είναι διαθέσιμη μέσα στην έκθεση της Κυκλαδικής Τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης και τους συνοδούς τους. Η ξενάγηση απευθύνεται επίσης και σε όσους επισκέπτες και επισκέπτριες του μουσείου επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία της εξερεύνησης της έκθεσης Κυκλαδικής Τέχνης μέσω του συνόλου των αισθήσεών τους και να διερευνήσουν τον χώρο της αναπηρίας και τα εμπόδια που βιώνει ένα άτομο με αναπηρίες τόσο στην καθημερινότητά του όσο και κατά την συμμετοχή του σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η απτική προθήκη είναι μέρος του σταθερού προγράμματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο σε «ΣΕ ΕΠΑΦΗ» το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο τις αρχές της συμπερίληψης. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αισθητηριακή αναπηρία (οπτική και ακουστική βλάβη) να έχουν πρόσβαση στη μόνιμη έκθεση Κυκλαδικής Τέχνης. Η θεματική διαδρομή του προγράμματος περιλαμβάνει μια κινητή απτική προθήκη με αντίγραφα εκθεμάτων, ηχητική ξενάγηση, κείμενα σε γραφή braille και μεγαλογράμματη γραφή καθώς και απτικούς χάρτες. 

Το πρόγραμμα «ΣΕ ΕΠΑΦΗ» υλοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Συντελεστής: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Xώρος: 1ος Όροφος, Συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης

14:00-14:30
Αφήγηση για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό
Ομιλήτρια: Κλεοπάτρα Καθάριου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Στην Έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης του Μουσείου, η Κλεοπάτρα Καθάριου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα φωτίσει με τη δική της ματιά τα αγγεία της κλασικής εποχής του Μουσείου.

Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Hands Up, το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα.

Xώρος: 2ος Όροφος, Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης

16:00-16:30
Αφήγηση για τον αρχαίο κυπριακό πολιτισμό
Ομιλητής: Γιώργος Μπουρογιάννης, Επιστημονικός Συνεργάτης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Στην Έκθεση Κυπριακών Αρχαιοτήτων του Θάνου Ν. Ζιντίλη του Μουσείου, ο Γιώργος Μπουρογιάννης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα περιηγηθεί με τη δική του ματιά στον νησιωτικό πολιτισμό που ένωσε στην τέχνη του το Αιγαίο, την Αίγυπτο και την Εγγύς Ανατολή.

Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Hands Up, το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα.

Xώρος: 3ος Όροφος, Έκθεση Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης

16:00-16:30
«Ισότητα»
Χορογραφία με τη συμμετοχή παιδιών με θέμα την ελεύθερη έκφραση και τη δικαιοσύνη στην εκπαίδευση, από την Κορίνα Κοτσίρη και την ομάδα Synthesis 748.

Η «Ισότητα» είναι μια χορογραφία με τη συμμετοχή παιδιών με θέμα την ελεύθερη έκφραση και τη δικαιοσύνη στην εκπαίδευση από την Κορίνα Κοτσίρη και την ομάδα Synthesis 748.
Πρόκειται για μια χορογραφική performance από ένα σύνολο παιδιών του οργανισμού «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού». Η performance γίνεται με τη χρήση της ουδέτερης μάσκας σε διάφορα σημεία του σώματος, λέξεις και μουσική.
Συντελεστές: Κορίνα Κοτσίρη και ομάδα Synthesis 748
Xώρος: Foyer και ροτόντα Μεγάρου Σταθάτου

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
δραση, αφορμες, μουσείο κυκλαδικής τέχνης, μουσείο ακρόπολης, μαΐου, αθηνα, νέα, τηλ, μυστήριο, λύση, athens, συλληψεις, θεσσαλονικη, τεκμηρια, συμμετοχή, shop, ελλαδα, αιγαιο, αιγυπτος, performance, iefimerida, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, αξια, εορταστικο ωραριο, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, iefimerida, φεστιβαλ κινηματογραφου, πως ειναι σημερα, δουλεια, δωρεαν, θαλασσα, θεμα, μνημειο, μουσείο ακρόπολης, μουσικη, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, τηλεφωνο, τραγουδια, χαρτες, ωρα, αγορα, αναπηρια, ατομο, αφορμη, βλεμμα, βοηθεια, βραδυ, γειτονια, γινεται, γινονται, γλωσσα, δευτερα, δυνατοτητα, δηλωση, δικη, εγγραφη, εγγραφες, ευκαιρια, αιθουσα, εκθεση, εκθεσεις, εκπαιδευση, εκφραση, εμπνευση, ενεργα, ερχεται, ετων, ευρωπη, τεχνη, τεχνολογια, ζητα, ζωγραφου, ηρωες, ηχητικη, θρυλοι, ιδρυμα, ιστορικο, υφασμα, καποδιστριακο, εκδοσεις, κυνηγι, κυψελη, κλεοπατρα, κτιριο, λαθος, λύση, μαγεια, μαΐου, ματια, μελισσα, μυθοι, μυστήριο, μνημεια, μορφη, μουσείο κυκλαδικής τέχνης, μπορειτε, μαρια, μυθος, νοηματικη γλωσσα, νοηματικη, ντετεκτιβ, ομαδα, οδος, οικογενεια, οραμα, παιδια, πανεπιστημιο αθηνων, πανεπιστημιο ιωαννινων, παρουσιαση, παρισι, πεδιο, προβληματα, προγραμματα, πρωι, ρομποτ, ροτοντα, ρολο, σαββατο, σελιδες, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, ταξιδια, τιμη, τηλ, τμημα, τιτλος, φαντασια, φεστιβαλ, ψηφιακο, ωρες, athens, αγορι, αυλη, δικαιωματα, ελληνικα, εμφανισεις, ερωτησεις, εθνικο, φιλοι, γιορτη, ιδιαιτερα, shop, κειμενα, καρδια, κυριακη, λεξεις, οψεις, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, θανου, υλικα, performance
Τυχαία Θέματα
Διεθνής Ημέρα Μουσείων, -Πέντε,diethnis imera mouseion, -pente