Διαγνώστηκε με καρκίνο στο τέταρτο στάδιο, αφού τα συμπτώματα της θεωρήθηκαν άγχος
Η Λίλι Μέρφι, μία γυναίκα από το Γουότφορτ της Αγγλία διαγνώστηκε με καρκίνο τελικού σταδίου και ζητεί από την κυβέρνηση να απαγορευτούν τα σολάριουμ.
Όπως αναφέρει το Ιndependent, η 30χρονη διοικητική υπάλληλος στο δερματολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείο στο Γουότφορντ υποστηρίζει ότι είχε κάνει σολάριουμ κάτω από δέκα φορές, προτού διαγνωστεί με μελάνωμα σταδίου 1B, έπειτα από ταξίδι στη νοτιοανατολική Ασία.
Η λανθασμένη αρχική διάγνωση και η αποκάλυψη των μεταστάσεωνΗ Λίλι παρατήρησε για πρώτη φορά το πρόβλημα το 2018, όταν μια ελιά της άλλαξε χρώμα και άρχισε
«Ήταν καθαρά θέμα εμφάνισης. Μερικά λεπτά εδώ κι εκεί, πριν πάω διακοπές», αναφέρει.
Κατά την επιστροφή της, επανεξέτασε την ελιά και αυτή τη φορά παραπέμφθηκε άμεσα στη διαδικασία ταχείας διάγνωσης καρκίνου. Διαγνώστηκε με μελάνωμα σταδίου 1B, μια μορφή καρκίνου του δέρματος που θεωρείται πλήρως ιάσιμη εφόσον εντοπιστεί νωρίς.
Το 2019 υποβλήθηκε σε εκτενή αφαίρεση της ελιάς και βιοψία λεμφαδένων, με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί. Θεώρησε τότε πως η περιπέτειά της είχε τελειώσει.
Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2023, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο με την οικογένεια, άρχισε να αισθάνεται εξάντληση και πόνους. Παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις στα επείγοντα, τα συμπτώματα αποδόθηκαν σε άγχος, λόγω του ιατρικού της ιστορικού.
Μόνο χάρη σε παρέμβαση της μητέρας της, η οποία εργάζεται επίσης στο ίδιο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις που επιβεβαίωσαν τη διάγνωση: μελάνωμα σταδίου 4, με μεταστάσεις στους πνεύμονες και τον τράχηλο.
«Οι γιατροί μου είπαν ότι σε σπάνιες περιπτώσεις όπως η δική μου, το μελάνωμα μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αίματος και να μην εμφανιστεί στις πρώτες εξετάσεις», εξηγεί.
Ξεκίνησε θεραπεία με ανοσοθεραπεία τον Απρίλιο του 2023, αλλά δεν μπορούσε να την ανεχθεί. Οι επόμενες θεραπείες με χημειοθεραπεία από το στόμα οδήγησαν σε αλλεργική αντίδραση και, τελικά, σήψη λόγω καταστολής του ανοσοποιητικού. Η νέα θεραπεία που ξεκίνησε το 2025 δείχνει θετικά αποτελέσματα, αν και λαμβάνει μόνο το ένα τρίτο της συνιστώμενης δόσης.
Σήμερα, επιστρέφει σταδιακά στην εργασία της, βοηθώντας με την εμπειρία της άλλους ασθενείς.
Η μάχη της 30χρονης κατά του σολάριουμΜε βάση αυτή την εμπειρία, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απαγόρευση των σολάριουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόμοια με τη νομοθεσία που εφαρμόζεται ήδη στην Αυστραλία και τη Βραζιλία.
«Έχω χρησιμοποιήσει σολάριουμ συνολικά λιγότερο από μία ώρα στη ζωή μου. Έξι λεπτά σε ένα σολάριουμ μπορούν να σου αλλάξουν όλη τη ζωή. Και κοστίζει στο NHS – μια θεραπεία με ανοσοθεραπεία κοστίζει 15.000 λίρες», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Η εκστρατεία της για την απαγόρευση των σολάριουμ έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 700 υπογραφές. Για να δείτε τη σχετική αίτηση, πατήστε ΕΔΩ.
«Κάθε μέρα βλέπω παραπομπές για βιοψίες από άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει σολάριουμ. Είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα. Η απαγόρευσή τους θα σώσει ζωές και θα μειώσει το κόστος για το NHS», τονίζει.
Παράλληλα με την απαγόρευση, ζητά και καλύτερη ενημέρωση του κοινού, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η κουλτούρα των influencers συνεχίζουν να προβάλλουν το μαύρισμα ως πρότυπο ομορφιάς, αγνοώντας τους κινδύνους.
«Το μαύρισμά σου είναι προσωρινό-η ζωή σου δεν θα έπρεπε να είναι», καταλήγει.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε: «Η Λίλι είναι μια εμπνευσμένη συνάδελφος, που συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα παρά τη δύσκολη πορεία της. Θαυμάζουμε την αφοσίωση και το ήθος της και της εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας».
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στα γραφεία του Παναθηναϊκού για υπογραφές κορυφαίος Έλληνας – Ομάδα Euroleague για Γκριγκόνις!
- Υπό κράτηση ο Στάθης Αγγελόπουλος για ενδοοικογενειακή βία: «Έχουν γραφτεί είναι υπερβολές», λέει φιλικό του πρόσωπο
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 26χρονος σε διαμέρισμα στο κέντρο - Τον εντόπισε η καθαρίστρια
- Ματαιώθηκε το Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία για το «Βάσω Μπεσκάκη»
- Κυψέλη: Ταυτοποιήθηκαν οι νταήδες για την επίθεση στον υπάλληλο καθαριότητας
- O τίτλος “κρίθηκε” από τον πάγκο…
- Υπόθεση Καλογήρου: «Η έρευνα δεν έκλεισε, τώρα ανοίγει» ανέφερε η μητέρα και εισαγγελέας
- Κρατερός Κατσούλης για Κατερίνα Καραβάτου: Το άκουσα και ξαφνιάστηκα
- Επίθεση αρκούδας στη Δράμα: Μάχη με το χρόνο να φτάσουν τους ορειβάτες πριν νυχτώσει
- Στάθης Αγγελόπουλος: Στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Αινιγματικό το μέλλον του Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό -Τι αποκάλυψε ο μάνατζερ του
- Διαγνώστηκε με καρκίνο στο τέταρτο στάδιο, αφού τα συμπτώματα της θεωρήθηκαν άγχος
- Πώς η Σάλμα Χάγεκ «άρπαξε» τον Πινό μέσα από τα χέρια της Λίντα Εβαντζελίστα
- Η αιτία του Αλτσχάιμερ μπορεί να έρχεται μέσα από το στόμα σας
- Ο Νίκολιτς αποχαιρέτησε την ΤΣΣΚΑ και έρχεται στην ΑΕΚ
- Κυψέλη: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που γρονθοκόπησε υπάλληλο καθαριότητας -Αναζητείται από τις Αρχές
- Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Φρέντερικ Φορσάιθ, ένας αριστοτέχνης του του μυθιστορήματος κατασκοπείας
- Το λαχανικό-κλειδί για φυσική ρύθμιση του σακχάρου, σύμφωνα με διατροφολόγους
- «Του όρμηξε και έπεσε στη χαράδρα»: Πώς έγινε η επίθεση της αρκούδας σε πεζοπόρους στη Δράμα -Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Το απίθανο κόλπο για να πολλαπλασιάσεις τη λεμονιά στον κήπο -Με ένα υλικό από το ψυγείο σου

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Διαγνώστηκε με καρκίνο στο τέταρτο στάδιο, αφού τα συμπτώματα της θεωρήθηκαν άγχος
- Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Φρέντερικ Φορσάιθ, ένας αριστοτέχνης του του μυθιστορήματος κατασκοπείας
- Βασίλης Παπαβασιλείου: Την Τετάρτη στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Μεροπίου Ακροπόλεως η κηδεία του καταξιωμένου σκηνοθέτη
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έκανε την πρώτη προσπάθεια για τον Γιόκερες
- THE BMW OIKOS: Μια μοναδική εκδήλωση
- Το λαχανικό-κλειδί για φυσική ρύθμιση του σακχάρου, σύμφωνα με διατροφολόγους
- Σκαρφάλωσε στους 38,4˚C ο υδράργυρος -Οι 8 περιοχές με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες
- Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέλαβε περισσότερο έδαφος στην κεντροανατολική Ουκρανία, με σκοπό να δημιουργήσει «ουδέτερη ζώνη»
- Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και ιθαγένεια λόγω χαμηλής συμμετοχής -Λίγο πάνω από 30%
- Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου από τον Άγιο Νικόλαο Αττικής -Πληροφορίες ότι μπήκε σε ταξί με άγνωστο άντρα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Με μεγάλη συμμετοχή η πορεία για το Madleen και την Παλαιστίνη: Ένταση και μολότοφ στο τέλος
- Ολυμπιακός: Έτσι γιορτάζουν οι μεγάλες ομάδες τα 100 χρόνια ζωής!
- ΑΕΚ: Η Daily Record γράφει για διαπραγματεύσεις της Ένωσης με Ρέιντζερς για τον Ντέσερς
- Έγκυος απολυμένη: Ο εργοδότης την απειλεί, η ΔΥΠΑ της μπλοκάρει την ανεργία, η Επιθεώρηση «κράσαρε»
- Συνελήφθη ο Στάθης Αγγελόπουλος για το επεισόδιο με τη πρώην σύζυγό του – Τι υποστηρίζει φιλικό του πρόσωπο
- Κέντρο Αθήνας: Συναγερμός για την εξαφάνιση του 14χρονου - Επιβιβάστηκε σε ταξί με άγνωστο
- Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Ο πατέρας μου πέθανε πριν χρειαστεί να του ανακοινώσω την απόφαση να του κόψουν το πόδι
- Κατάληψη Madleen: Νέα ένταση για τη Γάζα
- Τραγωδία με νεκρό βρέφος στην Πάρο: Τα πρώτα λόγια των γονιών του παιδιού - Τα ερωτήματα, τα σενάρια και οι αντιφάσεις