Δανία: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Κοπεγχάγη -Είχε ξεσπάσει στα γραφεία της εταιρείας που βγάζει το Ozempic

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε κτίριο γραφείων στην Κοπεγχάγη που ανήκει στον δανέζικο φαρμακευτικό όμιλο Novo Nordisk, παρασκευαστή των φαρμάκων για την απώλεια βάρους Ozempic και Wegovy.

Έπειτα από περισσότερες από τρεις ώρες, η πυρκαγιά, που αρχικά περιγράφηκε ως «τεράστια» στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 100 πυροσβέστες, ήταν «υπό έλεγχο και έχουμε μειωθεί σε περίπου 30 πυροσβέστες», δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής επιχειρήσεων της πυροσβεστικής Μάρτιν Σμιθ.

Τι είπε η πυροσβεστική της Κοπεγχάγης για τη φωτιά
στα γραφεία της φαρμακευτικής

Ο Σμιθ δήλωσε ότι η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε ένα κοντέινερ σε ένα εργοτάξιο της Novo Nordisk και εξαπλώθηκε στην οροφή ενός παρακείμενου κτιρίου γραφείων που ανήκει επίσης στην εταιρεία στο Bagsvaerd, στο βόρειο τμήμα της ευρύτερης Κοπεγχάγης.

Μεγάλα σύννεφα γκρίζου καπνού ήταν ορατά από χιλιόμετρα μακριά, μετέδωσε το δανέζικο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Δεν υπάρχουν τραυματίες από τη φωτιά στην Κοπεγχάγη

Η Novo Nordisk ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο καπνός δεν ήταν τοξικός. «Μια πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα έξω από ένα κτίριο στην τοποθεσία της Novo Nordisk στο Bagsvaerd και έχει επεκταθεί σε ένα παρακείμενο κτίριο γραφείων», ανέφερε.

«Ο καπνός δεν είναι τοξικός και δεν υπάρχουν τραυματίες», πρόσθεσε.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης συμβούλευσε τους κατοίκους να «πάνε μέσα στα σπίτια τους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα αν βρίσκονται σε περιοχή με καπνό» σε ανάρτηση στο Χ.

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πυρκαγιά σε άλλη υπό κατασκευή εγκατάσταση της Novo Nordisk, στο Kalundborg, η οποία δεν είχε αντίκτυπο στην παραγωγή φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δανία, Υπό, Κοπεγχάγη -Είχε, Ozempic,dania, ypo, kopegchagi -eiche, Ozempic