Χαβιέρ Μιλέι: «Ροκ σταρ» ο πρόεδρος της Αργεντινής, τραγούδησε μέταλ παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο [βίντεο]

Σε ένα απίστευτο σόου κατάφερε να μετατρέψει ο Χαβιέρ Μιλέι, μια ανιαρή – όπως πολλοί θα ανέμεναν – παρουσίαση βιβλίου για τη νεοκλασική οικονομική θεωρία του.

Οπαδοί του αναρχοκαπιταλιστή προέδρου της Αργεντινής συνέρρευσαν χθες το βράδυ σε αμφιθέατρο στο Μπουένος Άιρες για να τον ακούσουν να παραδίδει διάλεξη για τη σημασία της απελευθέρωσης του κεφαλαίου από τον κρατικό έλεγχο κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Καπιταλισμός, Σοσιαλισμός και η Νεοκλασική Παγίδα» , με τον “El Loco” («Ο Τρελός»), όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται,

να τους αποζημιώνει εισβάλλοντας ως «ροκ σταρ» στη σκηνή υπό τους εκκωφαντικούς ήχους μέταλ μουσικής.

«Ήθελα να το κάνω αυτό γιατί πραγματικά ήθελα να τραγουδήσω», είπε ο Μιλέι αρπάζοντας το μικρόφωνο. Και συνοδεία του αργεντινίκου hard rock γκρουπ La Renga άρχισε να τραγουδά το Panic Show προκαλώντας φρενίτιδα στους 10.000 θαυμαστές του.

Μιλέι: «Είμαι το λιοντάρι, ο βασιλιάς ενός χαμένου κόσμου»

«Είμαι το λιοντάρι», ούρλιαζε κουνώνταςτα ατίθασα μαλλιά του στο ρυθμό τηςμουσικής. «Είμαι ο βασιλιάς ενός χαμένουκόσμου».

Κι όταν σταμάτησε η μουσική, ο Μιλέι έβγαλε το μαύρο δερμάτινο πανωφόρι του, αποκαλύπτοντας το κοστούμι του, ανέβηκε στη σκηνή και παρουσίασε το βιβλίο του, που κυκλοφόρησε την Πρωτομαγιά.

Ο Μιλέι τραγουδούσε συχνά στη διάρκεια των προεκλογικών του συγκεντρώσεων παραφράζοντας τους στίχους του “Panic Show”.

Η τελευταία του εμφάνιση χθες έγινε σε μια κρίσιμη περίοδο για την Αργεντινή, που βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση της τελευταίας εικοσαετίας με τον πληθωρισμό να καλπάζει προς το 300% και άνω του 50% του πληθυσμού να ζει στη φτώχεια. Κι όλα αυτά ενώ έχει ξεσπάσει άνευ προηγουμένου κρίση με έναν από τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους της χώρας, την Ισπανία, μετά τις κατηγορίες που εκστόμισε ο Μιλέι πρόσφατα κατά της συζύγου του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για διαφθορά.

Ωστόσο, η δημοτικότητα του Μιλέι στην Αργεντινή παραμένει σχετικά υψηλή, όπως έδειξαν χθες και οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του, που περίμεναν επί ώρες στο κρύο χορεύοντας για να ζεσταθούν εν αναμονή της άφιξης του ινδάλματός τους με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση. «Είναι ο καλύτερος πρόεδρος του κόσμου», δήλωσε ένας 20χρονος αποφεύγοντας τις ερωτήσεις για τις πολιτικές του Μιλέι, αλλά πλέκοντας το εγκώμιό του ως την απάντηση της Αργεντινής στον Ντόναλντ Τραμπ: «[Ο Μιλέι] θα ξανακάνει μεγάλη την Αργεντινή».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα