Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης μένει όρθιος γιατι έχει απέναντί του μια αξιωματική αντιπολίτευση lifestyle

Μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε τον Πρωθυπουργό ότι επί διακυβέρνησης του επιτάθηκε η απόκλιση και όχι η σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Πρωταθλητές στην ακρίβεια: υπερτετραπλάσιος ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στα τρόφιμα τον Μάρτιο, υπερτριπλάσιος τον Απρίλιο. Στον πάτο της Ευρωζώνης σε αγοραστική δύναμη ο ελληνικός λαός, προτελευταίος στην Ευρώπη των 27. Πληρώνουμε

τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας, πίσω από τη Βουλγαρία στην Ευρώπη των 27. Και έχει το θράσος ο κ. Μητσοτάκης να έχει σύνθημα "ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να είμαστε κοντά στην Ευρώπη". Μα κατάφερε να μας πάει σε περαιτέρω απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην αγοραστική δύναμη, στην ακρίβεια, στην υγεία. Τι τον κρατάει όρθιο; Ότι είχε μία πολύ κακή αξιωματική αντιπολίτευση που κατέρρευσε, συνεχίζει να έχει μια χαμηλής ποιότητας αξιωματική αντιπολίτευση που, αντί να κάνει πολιτική, κάνει lifestyle» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενοςστο δημογραφικό, ο κ. Ανδρουλάκηςυπογράμμισε ότι «τρεις φορές η ΝέαΔημοκρατία καταψήφισε τροπολογία τουΠΑΣΟΚ για το επίδομα μητρότητας σεγυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες καιαγρότισσες και τελικά το υλοποίησε μετάαπό ενάμιση χρόνο. Για ποιο λόγο έπρεπενα περιμένουν ενάμιση χρόνο;».

«Για εμένατο δημογραφικό είναι προτεραιότητα. Τανέα ζευγάρια για να σταθούν όρθια καινα κάνουν οικογένεια θέλουν αξιοπρεπήπρόσβαση σε στέγαση. Γι’ αυτό μιλώ γιακοινωνικές κατοικίες που θα δίνονταιμε κοινωνικά κριτήρια με χαμηλό ενοίκιο.Σήμερα για να μείνεις στην Αθήνα θεςένα με ενάμιση μισθό σε κόστος στέγασης.Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη αξιοποίησαντο Ταμείο Ανάκαμψης και εκπόνησανπρογράμματα με 20 και 15 χιλιάδες κατοικίες,κίνητρα ανακατασκευής κλειστώνδιαμερισμάτων για να μπουν στη δεξαμενή».

«Ζήτησαdebate, όχι για επικοινωνιακούς λόγους, τοπιστεύω ότι πρέπει να κουβεντιάσουμεγια την Ευρώπη. Όσο δεν κουβεντιάζουμεγια την Ευρώπη δυστυχώς δεν μπορούμενα κάνουμε σωστές επιλογές γιατί δενδιαπαιδαγωγούμε την κοινωνία στιςπραγματικά μεγάλες προκλήσεις πουυπάρχουν και για την πατρίδα μας καιγια την Ένωση. Γενικά ο κόσμος θεωρείότι δεν παρεμβαίνει μέσω των ευρωπαϊκώνεκλογών. Όμως δεν είναι έτσι το ΕυρωπαϊκόΚοινοβούλιο πια δεν είναι ένα διακοσμητικόόργανο, οπότε με την ψήφο του, καθορίζεισυσχετισμούς πολύ κρίσιμους για τομέλλον και της πατρίδας μας αλλά καιτου συνόλου της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ.Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείςγια τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκηότι δεν συμπεριλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στιςσυζητήσεις για την ανασύνθεση τηςΚεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:«Εάν είχα γράψει άρθρα υπέρ του κ.Μητσοτάκη, ήμουν έτοιμος να γίνω Υπουργόςτου και χθες το βράδυ έλεγα ότι είμαιοπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου, σήμεραθα με είχατε ξεσκίσει οι δημοσιογράφοι.Δεν θέλω σε αυτή τη μάχη απέναντι στηΝέα Δημοκρατία να βρίσκομαι συνεχώςστη θέση να αντιπαρατίθεμαι με τον κ.Κασσελάκη, γιατί δεν υπάρχει κανέναςλόγος αντιπαράθεσης και τι θέλω να πω;Είμαστε διαφορετικά πράγματα. Εγώ παίζωμπάσκετ, εκείνος παίζει γκολφ. Είναιάλλη η προσπάθεια που γίνεται».

Σε σχέση μετη συζήτηση για την Κεντροαριστεράπρόσθεσε: «το απέδειξα και στην πρότασηδυσπιστίας και στις αυτοδιοικητικέςεκλογές. Είμαι έτοιμος να πάρουμε μεγάλεςπρωτοβουλίες, γιατί η πατρίδα είναιπάνω απ’ όλα. Και η πατρίδα, όσο υπάρχειένας κυρίαρχος πόλος που δεν δείχνεισεβασμό σε κανέναν, δεν σέβεται τηνελληνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου,τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους φόρουςτων Ελλήνων πολιτών, τόσο ο λαός μας θαείναι κοντά σε νέες περιπέτειες. Αν αυτήη εξουσία νιώσει απειλή, θα αναγκαστείνα αλλάξει τροπάριο και αν δεν αλλάξει,θα ηττηθεί. Έτσι είναι η υγεία τηςδημοκρατίας. Και πρέπει – για εμένα –να υπάρξει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα απότο ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξηστις ευρωπαϊκές εκλογές και πιστεύωότι θα γίνει αυτό το βήμα».

Ο κ. Ανδρουλάκηςανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατάτου Πάνου Καμμένου για τις αθλιότητεςπου διαδίδει στο διαδίκτυο, διερωτώμενος«τι ενώνει την υπόγα του Μαξίμου με τηνυπόγα της Κουμουνδούρου».

Ως προς τιςτελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση τωνπαράνομων παρακολουθήσεων, ο Πρόεδροςτου ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκηςείναι υπεύθυνος της ΕΥΠ. Δεν συζητά γιααυτό για το οποίο είναι ο ίδιος υπεύθυνος.Όποιος δεν σεβαστεί και δεν υλοποιήσειτην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίουτης χώρας που με δικαίωσε, θα με βρεινομικά απέναντί του. Όποιος - το ξαναλέω– είτε στην ΑΔΑΕ είτε στην ΕΥΠ είτε στοΜαξίμου δεν σεβαστεί την απόφαση τουανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, τότεθα κινηθώ νομικά εναντίον του. Ότανμιλάς για κράτος δικαίου και διάκρισητων εξουσιών, πρώτα απ’ όλα πρέπει νασέβεσαι τη δικαιοσύνη. Όταν δεν σέβεσαιτη δικαιοσύνη, κάτι δεν πάει καλά. Πήρεμια απόφαση η δικαιοσύνη. Πρέπει ναυπάρξει ενημέρωση στο θύμα για τονφάκελο και την αιτιολόγηση. Να υλοποιηθείη απόφαση της δικαιοσύνης, τίποταπαραπάνω. Όποιος, λοιπόν, μπει εμπόδιοστην εφαρμογή των αποφάσεων τηςδικαιοσύνης σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση,νομικά θα κινηθώ εναντίον του, διότιεπιτρέπει στο παρακράτος να παίζει μετην αξιοπρέπειά μου»

Απαντώνταςστον χαρακτηρισμό «εμμονικός» τουυπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, οκ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Oι κύριοι τουΜαξίμου είναι εμμονικοί μόνο με τιςκαρέκλες τους. Έχουν τεράστια αλαζονεία,τεράστια αναξιοπιστία και τεράστιααναποτελεσματικότητα. Και το χειρότεροαπό όλα είναι πως, ό,τι κι αν έχει συμβεί,προσπαθούν να το συγκαλύψουν. Είναιπρωταγωνιστές και στα σκάνδαλα και στιςσυγκαλύψεις, γιατί όλα είναι για τηνκαρέκλα. Μόνος Θεός τους είναι η καρέκλακαι η εξουσία. Έχουμε άλλο αξιακό καιπολιτικό φορτίο. Οπότε κατανοώ τον κ.Σκέρτσο. Πρέπει και αυτός με κάποιοντρόπο να δείξει ότι υπηρετεί τον κ.Μητσοτάκη. Και το δείχνει με αυτές τουτις δηλώσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης, Μητσοτάκης,androulakis, mitsotakis