Αυτός είναι ο 73χρονος νεκρός στην πτήση της Singapore Airlines -Τα τρία λεπτά του τρόμο με τη «βουτιά» του αεροπλάνου

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του 73χρονου που έχασε τη ζωή του στην διάρκεια της πτήσης των Singapore Airlines εξαιτίας αναταράξεων.

Πρόκειται για τον βρετανό μουσικό παραγωγό Τζόφρι Κίτσεν, παραγωγό μουσικής και παραστάσεων από το Μπρίστολ, ο οποίος σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, είναι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του.

Οι ξαφνικές αναταράξεις, για τις οποίες αρκετοί επιβάτες πιάστηκαν απροετοίμαστοι αφού δεν ήταν στις θέσεις τους για να φορέσουν τη ζώνη τους,

είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 73χρονου Βρετανού, ενώ άλλοι 30 έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 7 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Κατά την διάρκεια της πτήσης Λονδίνο - Σιγκαπούρη, ο πιλότος προειδοποίησε τους επιβάτες για αναταράξεις, την ώρα που βρίσκονταν πάνω από την θάλασσα Ανταμάν, πλησιάζοντας την Ταϊλάνδη. Από τους 211 επιβάτες της πτήσης και τα 18 μέλη πληρώματος, οι περισσότεροι ήταν στη θέση τους και με φορεμένες τις ζώνες ασφαλείας. Αλλοι ωστόσο δεν ήταν, με αποτέλεσμα μόλις ξεκίνησαν οι αναταράξεις, να χτυπούν τα κεφάλια τους στην οροφή του αεροπλάνου.

Λόγω της επείγουσας κατάστασης, ο πιλότος προσγειώθηκε στην Μπανγκόκ γύρω στις 15:45 τοπική ώρα (10:45 Ελλάδος), όπου τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα περίμεναν να παραλάβουν τους τραυματίες. Από τους 30 τραυματίες, οι 18 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Ο 73χρονος ταξίδευε με την σύζυγό του, που κι αυτή συγκαταλέγεται στους τραυματίες και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι τραυματίες έχουν χτυπήσει στο κεφάλι. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως υπήρχαν επιβάτες που δεν μπορούσαν να περπατήσουν μετά τις αναταράξεις. 

Να τονιστεί πως περίπου 100, που δεν τραυματίστηκαν, πήραν άλλη πτήση και έφτασαν στη Σιγκαπούρη.

Η εταιρεία στέλνει εμπειρογνώμονες στην Ταϊλάνδη, για να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα που είχε η πτήση.

Πώς περιγράφουν επιβαίνοντες τα τρία λεπτά του τρόμου -Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία επιβάτη στο Reuters. Επιβάτης που μίλησε στο δίκτυο, δήλωσε ότι εξαιτίας των αναταράξεων, όσοι δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας χτύπησαν στο ταβάνι της καμπίνας.

«Ξαφνικά, το αεροσκάφος άρχισε να παίρνει κλίση και υπήρξαν αναταράξεις, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική βουτιά, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι» είπε 

«Κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στο ταβάνι, στα ντουλάπια αποσκευών και τα βαθούλωσαν, χτύπησαν στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες και τα έσπασαν», πρόσθεσε.

Αλλος μάρτυρας, μιλώντας στο BBC 5, περιέγραψε τις σκηνές στο αεροσκάφος. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το αεροπλάνο έχασε αρκετό έδαφος και άκουσα μία δυνατή κραυγή, μαζί με έναν δυνατό γδούπο. Εγώ γέμισα καφέ πάνω μου. Οταν ξεπεράσαμε τα κενά αέρος, σηκώθηκα να βοηθήσω μία γυναίκα που τσίριζε από αγωνία καθώς είχε μία βαθιά πληγή στο κεφάλι της», είπε ο Αντριου από το Λονδίνο.

Ενας τρίτος επιβάτης, αναφέρει: «Ταξίδευα με την οικογένειά μου και ήδη ήμασταν 10 ώρες στον αέρα. Δεν υπήρχε σήμανση να κάτσουμε κάτω και πολύς κόσμος περπατούσε στους διαδρόμους. Δεν είχε άλλα κενά αέρος πριν. Ξαφνικά βρέθηκα να χτυπάω το κεφάλι μου στο ταβάνι. Ο γιος μου που καθόταν δύο σειρές πιο μπροστά, βρέθηκε στο έδαφος. Υπήρχε ένας άνδρας στη τουαλέτα που χτύπησε το κεφάλι του και δεν σηκωνόταν. Είχε χτυπήσει αρκετά βαριά»

Την ίδια ώρα, επιβάτες μετά την προσγείωση έψαχναν στα νοσοκομεία συγγενείς τους καθώς δεν τους είχαν δει μετά την αποβίβασή τους.

Ενας άλλος επιβάτης, έστειλε μήνυμα στην μητέρα του αμέσως μετά τις αναταράξεις. «Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά βρίσκομαι σε μια τρελή πτήση. Κάνουμε αναγκαστική προσγείωση. Σας αγαπάω» έγραψε ο Τζος Μπάρκερ στην μητέρα του, Αλισον. O Tζος ταξίδευε για το Μπαλί προκειμένου να κάνει τις διακοπές του.

«Για δύο ώρες δε γνωρίζαμε τίποτα. Τρομοκρατήθηκα. Δεν ήξερα αν ζει. Ηταν οι δυσκολότερες ώρες της ζωής μου» ανέφερε.

«Το ένα λεπτό καθόμουν με τη ζώνη και μετά έπαθα μπλακ άουτ. Εβλεπα αίματα παντού, πεταμένα αντικείμενα σε όλο το αεροπλάνο» περιέγραψε στην μητέρα του, η οποία είπε στο BBC πως είχε τραυματιστεί ελαφρά στο στόμα.

Από πού είναι οι επιβάτες

Η Singapore airlines ανακοίνωσε την υπηκοότητα των 211 επιβατών της πτήσης.

Πρόκειται για: 56 από την Αυστραλία, 2 από τον Καναδά, 1 από Γερμανία, 3 από Ινδία, 2 από την Ινδονησία, 1 από Ισλανδία, 4 από Ιρλανδία, 1 από Ισραήλ, 16 από Μαλαισία, 2 από Μιανμάρ, 23 από Νέα Ζηλανδία, 5 από τις Φιλιππίνες, 41 από τη Σιγκαπούρη, 1 από τη Νότια Κορέα, 1 από την Ισπανία, 47 από την Βρετανία και 4 από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση, οι αναταράξεις άρχισαν 10 ώρες μετά την απογείωση από το Λονδίνο, στα 37.000 πόδια, όπου μέσα σε τρία λεπτά το αεροπλάνο είχε πέσει στα 31.000 πόδια.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτός, 73χρονος, Singapore Airlines -Τα,aftos, 73chronos, Singapore Airlines -ta