Hellas Direct: Συμμετοχή του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης

Η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct καλωσορίζει έναν νέο επενδυτή, το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός.

Το Ταμείο Φαιστός συμμετείχε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της εταιρίας, που ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση 30 εκατ. ευρώ. Η Hellas Direct παραμένει σε σταθερή πορεία ανάπτυξης και το 2024 - μετά το επιτυχημένο κλείσιμο του 2023. Ενισχυμένη και με τη νέα χρηματοδότηση από το Ταμείο Φαιστός, η ασφαλιστική εταιρία επιταχύνει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της εντός και

εκτός Ελλάδας.

TοΕπενδυτικό Ταμείο Φαιστός, το οποίοδιαχειρίζεται η 5GVenturesS.A.,εστιάζει στην ψηφιακή αγορά και σεεπενδύσεις με στόχο ένα ακμάζον 5Gοικοσύστημα στην Ελλάδα. Επιλέγειεπιχειρήσεις με προϊόντα και υπηρεσίεςπου εκμεταλλεύονται τις δυνατότητεςτων νέων δικτύων, όπως το 5G.Η επένδυση στην τεχνολογία και ηαξιοποίηση κάθε πτυχής της προς όφελοςτων ασφαλισμένων βρίσκεται στον πυρήνακαι της HellasDirectαπό την αρχή της λειτουργίας της.

Μετην υποστήριξή του, το Επενδυτικό ΤαμείοΦαιστός ενισχύει τους σημαντικούςεπενδυτές που εμπιστεύονται ήδη τηνHellasDirect:Την ETFPartners,την PortageVentures,τον Διεθνή Χρηματοδοτικό Οργανισμό(IFC- μέλος του Ομίλου της ΠαγκόσμιαςΤράπεζας), την Ευρωπαϊκή ΤράπεζαΑνασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD),την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ),την EndeavorCatalystκαι γνωστά οικογενειακά γραφεία,συμπεριλαμβανομένων εκείνων των JonMoultonκαι LordO’Neill.

«Μεμεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασίαμας με το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, μετο οποίο μοιραζόμαστε την αναγνώρισητης σημασίας της τεχνολογίας στην παροχήσύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων»δηλώνει ο συνιδρυτής και εκτελεστικόςδιευθυντής της HellasDirectΑιμίλιος Μάρκου. «Έχουμε επενδύσει στηντεχνολογία πάνω από 18 εκατ. ευρώ. μεσκοπό αυτοματοποιημένες ψηφιακέςδιαδικασίες, άμεσες λειτουργίες καιεξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου - με επίκεντροπάντα τον καταναλωτή».

«Καλωσορίζουμετο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός στην HellasDirect,η χρηματοδοτική ενίσχυσή του μαςεπιτρέπει να επιταχύνουμε όσα έχουμεσχεδιάσει τόσο στις αγορές πουδραστηριοποιούμαστε ήδη όσο και σενέες» τονίζει ο συνιδρυτής και εκτελεστικόςδιευθυντής της HellasDirectΑλέξης Πανταζής. «Η τεχνολογία λειτουργείκαταλυτικά για να πετύχουμε την αλλαγήπου οραματιζόμαστε στον ασφαλιστικόκλάδο και μέσω αυτής να κάνουμε τη ζωήτων ανθρώπων καλύτερη».

Ηασφαλιστική εταιρία HellasDirectλειτουργεί για πάνω από 10 χρόνια καιπαρέχει ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανήςκαι σπιτιού ενώ στηρίζει συνολικά τοοικοσύστημα της κινητικότητας παρέχονταςκαι χρηματοδοτικές υπηρεσίες.Δραστηριοποιείται σε τρεις χώρες,Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία και ετοιμάζεταιγια άνοιγμα και σε άλλες αγορές. Το 2023βραβεύτηκε από τους FinancialTimesγια 4η φορά ως μία από τις 1000 ταχύτερααναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπηενώ έχει πλέον συγκεντρώσει συνολικά66 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Hellas Direct, Συμμετοχή, Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός,Hellas Direct, symmetochi, ependytikou tameiou faistos