Από τις ΗΠΑ στη Γαλλία το κίνημα φοιτητών για τη Γάζα -Υπό κατάληψη στο Παρίσι το Ινσιτιτούτο Πολιτικών Σπουδών

Φοιτητές στο Παρίσι απέκλεισαν σήμερα την πρόσβαση στο φημισμένο πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών (Sciences Po) ζητώντας από το ίδρυμα να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων σε μια διαμαρτυρία που απηχεί παρόμοιες διαδηλώσεις σε πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ οι φοιτητές κρέμασαν παλαιστινιακές σημαίες από παράθυρα και πάνω από την είσοδο του κτιρίου.

Αρκετοί

φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα, την κεφίγια, που έχει γίνει έμβλημα αλληλεγγύης με τη Γάζα.

«Όταν βλέπουμε αυτό που συμβαίνειστις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα καιστην Αυστραλία, ελπίζουμε πραγματικάότι θα συμβεί και εδώ στη Γαλλία, οακαδημαϊκός κόσμος έχει ένα ρόλο ναδιαδραματίσει», λέει ο 22χρονος Χισάμ,μεταπτυχιακός φοιτητής στα ανθρώπιναδικαιώματα και τις ανθρωπιστικές σπουδέςστο Sciences Po.

Οι φοιτητές, λέει, ζητούν από το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φοιτητές σε όλο και περισσότερα πανεπιστήμια κινητοποιούνται», λέει η 20χρονη Ζόι, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη δημόσια διοίκηση στο Sciences Po.

«Ελπίζουμε ότι θα επεκταθεί σε όλα ταπανεπιστήμια και πέρα απ' αυτά ... δεν θατα παρατήσουμε μέχρι να σταματήσει ηγενοκτονία στη Γάζα».

Στελέχη του Sciences Po δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Γαλλία, Γάζα -Υπό, Παρίσι, Ινσιτιτούτο Πολιτικών Σπουδών,ipa, gallia, gaza -ypo, parisi, insititouto politikon spoudon