Βουλευτής φάντασμα – Δεν βρίσκουν το εκατομμύριο στα πόθεν έσχες των βουλευτών!

Δεν βρίσκεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής που σύμφωνα με τον κ. Νικολούδη φέρεται να έκανε έμβασμα 1 εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού.

Η έρευνα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής κ. Αργύρη, «εάν στο τέλος της έρευνάς μας δεν προκύψει βουλευτής με έμβασμα κοντά στο εκατομμύριο, τότε το «νόμιμο»

που αναφέρει ο κ. Νικολούδης γίνεται «παράνομο» και αυτό γιατί, μεταξύ άλλων. θα έχει κάνει ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες»».
Επιπλέον σε περίπτωση που δεν βρεθεί από καμία διασταύρωση στοιχείων ο βουλευτής, τότε θα κληθεί ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το θέμα αυτό.
Τα εμβάσματα που έχουν δηλωθεί αφορούν ποσά της τάξεως από 100.000 ευρώ μέχρι 500.000 και, σύμφωνα με τα παραστατικά που εμφανίζονται, είναι νόμιμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε μερικές περιπτώσεις, που οι εκροές στο εξωτερικό είναι μεγάλες, είναι σε ονόματα συζύγων πολιτικών και απόλυτα δικαιολογημένες, καθώς έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό.

«Σε κάθε περίπτωση, αν το έχει δηλώσει το ποσό ο βουλευτής, τότε είναι νόμιμο, αλλά όχι και ηθικό. Αν δεν το δήλωσε, όμως, τότε δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος περί «πόθεν έσχες». Και η υπόθεση θα σταλεί στον εισαγγελέα Εφετών προς περαιτέρω διερεύνηση» τόνισε ο κ. Αργύρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα