«Βεντέτα» Ρέσλερ – Χρυσοχοΐδη

Ο ένας μιλά για αναβλητικότητα κι ο άλλος για απαράδεκτες δηλώσεις…

Για αναβλητικότητα στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κάνοντας αναφορά και σε περιστατικό, που, όπως υποστήριξε, συνέβη, όταν συνάντησε τον Ελληνα συνάδελφό του…

«Έχω κι εγώ την εμπειρία μου. Συνάντησα τον Έλληνα συνάδελφό μου στο Βερολίνο και τον ρώτησα «τι θέλετε να κάνουμε για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα;». Μου απάντησε: «σε δύο εβδομάδες θα σου πω πώς θα λύσουμε το πρόβλημα». Ενάμιση μήνα μετά

πήγα στην Αθήνα. Η υποδοχή δεν ήταν φιλική, αλλά ήμουν εκεί. Ξαναρώτησα, ξανά η ίδια απάντηση: «σε δύο εβδομάδες θα λύσουμε το πρόβλημα». Ενάμιση μήνα μετά ήταν ξανά εδώ ο συνάδελφος. Και τώρα προσέξτε ποια ήταν η πρόοδος. Τότε μου είπε «όχι σε δύο εβδομάδες, αλλά σε μια εβδομάδα θα λύσουμε το πρόβλημα». Ε όχι, έτσι δεν μπορούμε να αυξήσουμε την οικονομική δύναμη της Ελλάδας».

Πάντως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, διέψευσε κατηγορηματικά πως στο πλαίσιο των επαφών του με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και ομόλογό του είχε οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα της ανταγωνιστικότητας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Ρέσλερ, επειδή είναι αρχηγός του κόμματος των Φιλελευθέρων και αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα στις δημοσκοπήσεις, που τον εμφανίζουν με 1,5%, επιχειρεί να στραφεί εναντίον της Ελλάδας, για να είναι αρεστός στους πολίτες της Γερμανίας. Ε, λοιπόν, αυτό είναι απαράδεκτο» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα