Αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη με το ευρώ».

Με τη συμφωνία του Eurogroup η Ελλάδα δένεται άρρηκτα με το ευρώ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας και πως η χώρα είναι βιώσιμη ως οικονομία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, επανέλαβε πως οι εταίροι της χώρας δεσμεύτηκαν για τη στήριξη της Ελλάδας

και μετά τη λήξη του νέου προγράμματος, στο τέλος του 2014.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμη πως πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς δισταγμούς και καθυστερήσεις, σημειώνοντας ότι πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στο να πέσουν οι τιμές. Πρόσθεσε ακόμη πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμοί πρέπει να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία.

Ερωτηθείς πότε θα έρθει η ανάπτυξη στη χώρα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν παράγει, αλλά εισάγει, κάνοντας λόγο για «ένα κράτος που έχει διαμορφώσει έναν ιστό διαπλοκής με την οικονομία και αυτό καταπνίγει κάθε παραγωγική δραστηριότητα».

Αφού τόνισε πως για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζεται πρωτίστως ρευστότητα, πρόσθεσε πως αυτή είναι «η μεγάλη αλλαγή που μας φέρνει η συμφωνία των Βρυξελλών».

Keywords
Τυχαία Θέματα