Βενιζέλος: Στόχος η οριστική έξοδος από το Μνημόνιο έως το 2015

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρουσίαση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Ίδρυμα Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ.Βενιζέλος στην αρχή της ομιλίας του όρισε ως στόχο την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο

η οποία πρέπει να επιτευχθεί έως το 2015.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι πρέπει να γίνει η Ελλάδα ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρώπης.

Και για αυτό απαιτείται το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό και να υπάρξει εθνικός, πολιτικός, κοινωνικός συναγερμός, μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Βασικές προϋποθέσεις, «να δείξει ο ελληνικός λαός την κατεύθυνση στην οποία θέλει να πάμε» και να διαμορφωθεί μια ισχυρή συμμαχία τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα δεν είναι δεδομένο και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος με αφορμή τα περίφημα μέτρα του Ιουνίου δεσμεύθηκε:

Όχι νέοι φόροιΌχι επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχωνΌχι οριζόντιες περικοπές

Επίσης, δεσμεύθηκε για σταθερό φορολογικό σύστημα για δέκα χρόνια, ασκώντας μάλιστα κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι αποχώρησε από τον σχετικό διάλογο.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι πολίτες δυσπιστούν όταν ακούν για πάταξη της φοροδιαφυγής, ωστόσο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν επιτευχθεί από το 2011, ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

Δεσμεύηκε για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών με την εξής σειρά:

πρώτο βήμα, ανάκληση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλεται από τους μισθωτούςδεύτερο βήμα, σταδιακή μείωση του μη μισθολογικού κόστους (-5% στις ασφαλιστικές εισφορές)τρίτο βήμα, αντικατάσταση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα και όλων των φόρων για τα ακίνητα από έναν νέο ενιαίο φόροτέταρτο βήμα, η σταδιακή μείωση του ΦΠΑ

Το συνολικό κόστος όλων αυτών δεν ξεπερνά, όπως εκτίμησε, το 1% του ΑΕΠ.

Βασική προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Πηγές πλούτου:ο τόπος, οι άνθρωποι, ο φυσικός πλούτος, ο πολιτισμός, επιστροφή στην ύπαιθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα