Βενιζέλος: Κάλεσμα για συσπείρωση και πανστρατιά ενόψει εκλογών

Σε συσπείρωση με την πιο πλατιά έννοια του όρου όλων κάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τρεις ημέρες πριν από τις εσωκομματικές κάλπες, την Κυριακή 18 Μαρτίου. Ο κ. Βενιζέλος, ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία, θα έχει μπροστά του μια πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο, για να ανατρέψει τα άσχημα ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ

στα γκάλοπ, έως τις εθνικές εκλογές, που φαίνεται ότι θα «κλειδώσουν» την τελευταία Κυριακή του Απριλίου ή την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Ενδεικτική των προθέσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν και η επιλογή του να δώσει τη συνέντευξη Τύπου με φόντο όχι τον πράσινο ήλιο, αλλά μια λευκή «σελίδα» με μια πράσινη ευθεία γραμμή. Στον τοίχο ήταν γραμμένη η λέξη «Αρχίζουμε».

«Ζήτησα συγγνώμη εκ μέρους όλου του πολιτικού προσωπικού, όλων όσοι διαχειρίστηκαν την εξουσία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλου στην συνέντευξη τύπου

Ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα ότι «εθνικό καθήκον είναι η αλήθεια και η ειλικρίνεια, εθνικό καθήκον είναι η αλληλεγγύη». Πρόταξε, δε, την εικόνα ενός ΠΑΣΟΚ που θα ενώσει την Κεντροαριστερά, εμφανιζόμενος σίγουρος ότι θα πετύχει πανστρατιά, με τη συμμετοχή και όσων για διάφορους λόγους έχουν απομακρυνθεί από το Κίνημα.

«Η πόρτα του ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτή για όσους νιώθουν ότι πρέπει να τη διαβούν. Είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι. Η πρόσκληση αφορά όλους όσοι νομίζουν ότι εδώ είναι το σπίτι τους. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε σ’ αυτή την πανστρατιά», επεσήμανε.

Απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους φίλους να έρθουν «να ξανασφίξουμε τα χέρια», όχι μόνο για την εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη στήριξη της πατρίδας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστέρας, ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε. «Ελπίζω ότι η απάντηση που θα δοθεί την Κυριακή θα είναι καθαρή απάντηση που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες» πρόσθεσε.

Ο ίδιος απέφυγε να βάλει πήχυ στη συμμετοχή της εκλογικής διαδικασίας. «Δεν πρέπει να καβαλήσουμε τον πήχη και το καλάμι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε ως συμπτωματικό το γεγονός ότι είναι μόνος υποψήφιος. «H εξέλιξη δείχνει τη σοβαρότητα του στελεχιακού μας δυναμικού και της αίσθησης που έχουν για την κρισιμότητα των περιστάσεων», επεσήμανε.

O κ. Βενιζέλος ρωτήθη για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές, απαντώντας ότι «στόχος μας είναι η νίκη στις εκλογές, η πρώτη θέση. Θεμιτό, εύλογο και επιτακτικό το ερώτημα πως θα κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές. Τώρα όμως την απάντηση καλύτερα να τη δώσει ο Έλληνας πολίτης. Θα απαντήσουν οι πολίτες πώς θέλει να κυβερνηθεί ο τόπος». Πρόσθεσε, πάντως, ο κ. Βενιζέλος ότι ακυβέρνητες χώρες δεν υπάρχουν και κάλεσε τους πολίτες να σταθμίσουν τα δεδομένα και να διαμορφώσουν τους συσσχετισμούς που θα επιτρέψουν στο ΠΑΣΟΚ να έχει τον πρώτο ρόλο για μια υπεύθυνη λύση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στάθηκε στην κρισιμότητα και στον καθοριστικ

Keywords
Τυχαία Θέματα