Βέλγιο: Επαναπατρισμός των σορών από το τροχαίο στην Ελβετία

Σε εθνικό πένθος βρίσκεται το Βέλγιο μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ελβετία κατά το οποίο 22 παιδιά και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους.

Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναγνώρισης των θυμάτων, θα πραγματοποιηθεί ο επαναπατρισμός των σορών, με στρατιωτικά αεροσκάφη, τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ άμεσα επείγουσα επίσκεψη πρόκειται να πραγματοποιήσει το βελγικό υπουργικό συμβούλιο.

Εν των μεταξύ, οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι αναζητούν υπεύθυνες απαντήσεις για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας, έφτασαν χθες στην Ελβετία

με αεροσκάφος της βελγικής αεροπορίας για να μάθουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Εθνικό πένθος έχει κηρύξει η βελγική κυβέρνηση, «δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τον πόνο» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός μαζί με την πρόεδρο της Ελβετίας σε συνέντευξη Τύπου κοντά στο σημείο της τραγωδίας.
Το πούλμαν που κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιόν, προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε.
Ήταν ένα από τα τρία με τα οποία επέστρεφαν στο Βέλγιο οι μαθητές δύο σχολικών τάξεων έπειτα από πολυήμερη εκδρομή.
Ο εισαγγελέας του Βαλέ, Ολιβιέ Ελσιγκ, δήλωσε πως ο οδηγός δεν έτρεχε υπερβολικά την ώρα του δυστυχήματος , ενώ τα παιδιά στο λεωφορείο φορούσαν τις ζώνες τους, προσέθεσε και κανένα άλλο όχημα δεν ενεπλάκη.
Δύο ακόμα λεωφορεία της Toptours γεμάτα μαθητές από το Βέλγιο είχαν προπορευτεί και έφτασαν χωρίς πρόβλημα χθες στον προορισμό τους.
Οι ερευνητές, δήλωσε χθες ο Ελσιγκ, εξετάζουν τρία πιθανά αίτια για το δυστύχημα: τεχνικό πρόβλημα, πρόβλημα υγείας του οδηγού ή ανθρώπινο σφάλμα.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα