Βενιζέλος: Ανακριβή τα περί επιβολής νέων μέτρων

Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2012, αν δεν υπάρξουν αποκλίσεις στον φετινό προϋπολογισμό, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από την συνάντηση που είχε με την ηγεσία της τρόικας.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ανακριβή τα όσα βλέπουν το φως

της δημοσιότητας περί επιβολής νέων μέτρων, και περιέγραψε ως κύριο στόχο την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, θέμα που όπως είπε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συναινετικά και με ενότητα. «Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2011 ως έναν από τους δυσκολότερους, καθώς το βασικό του μέλημα είναι να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα. Το θρίλερ, όπως είπε, συνεχίζεται προκειμένου η χώρα να σταθεί όρθια.

«Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι δύσκολος γιατί η εκτέλεση του το τελευταίο τρίμηνο που είναι και το πιο κρίσιμο συνέπεσε δυστυχώς με μία φάση πολύ μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής αβεβαιότητας και ανασφάλειας που δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή και παγκόσμια».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως κρίσιμες τις επαφές που ξεκίνησαν σήμερα με τους ελεγκτές της Τρόικας για το νέο πρόγραμμα της χώρας.

Επίσης ανέφερε ότι είχε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα με επίκεντρο την υλοποίηση του PSI για το «κούρεμα» των ομολόγων.
Εκτίμησε, μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών ότι οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου, ωστόσο αν κρίνουμε από τη σημερινή κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών, οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά θετικές είναι για τις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα