Βενιζέλος: Αυτοκριτική και μήνυμα για αλλαγή σελίδας

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι από το βράδυ της Κυριακής ο 4ος πρόεδρος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Απολογητικός για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, ενωτικός, και αισιόδοξος για το μέλλον της παράταξης και της χώρας εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη του δήλωση μετά την ψηφοφορία

που επικύρωσε την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΑΠ ο αριθμός των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία πολύ πιθανόν να ξεπεράσει τους 230.000, καθώς, με καταμετρημένο το 50,78%, ψήφισαν 115.348. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνει 112.217 ψήφους (97,29%), τα λευκά ψηφοδέλτια ανέρχονται σε 2.434 και τα άκυρα σε 697..

Ο κ. Βενιζέλος από την Ιπποκράτους δήλωσε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ’ έξω κανέναν».

«Οι ψηφοφόροι έδωσαν ισχυρό μήνυμα ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι εφικτός στόχος», τόνισε, κάνοντας λόγο για συγκινητική συμμετοχή. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο λαός ζητά ασφάλεια και βεβαιότητα.

Δεν έλειψε η αυτοκριτική: «Έχουμε, και έχω και προσωπικά, πλήρη συνείδηση των λαθών, καθυστερήσεων και παραλείψεων», καθώς και για πράγματα που, όπως είπε, «ειπώθηκαν και δεν έγιναν, και για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε μάλιστα: «Ξέρω πολύ καλά πόσο μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια, η πίκρα, η πίεση που υφίστανται όλες οι ελληνικές οικογένειες, όλες οι ηλικίες. Ξέρω ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας τουλάχιστον άνεργος. Ξέρω τι σημαίνει να μην υπάρχει δουλειά στο μαγαζί. Τι σημαίνει να μειώνεται η σύνταξη. Τι σημαίνει να φοβάσαι μην χάσεις την δουλειά σου σε ηλικία που είναι δύσκολη η προσαρμογή. Τι σημαίνει να νιώθει η νέα γενιά ότι έχει αδικηθεί, ότι τα πράγματα είναι γι’ αυτήν πολύ πιο δύσκολα».

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 12 το πρωί, ενώ με τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι για να παραδώσει το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, τη Δευτέρα θα γίνει και τυπικά η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«O κόσμος του ΠΑΣΟΚ πήρε σήμερα και πάλι στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατικής παράταξης, την υπόθεση της Πατρίδας.

»Σήμερα ξανασυναντηθήκαμε με τον ίδιο μας τον εαυτό, με την ελληνική κοινωνία, με την κοινωνική βάση  της παράταξης που φάνηκε πιο ανθεκτική, πιο δυναμική, πιο μαχητική από ό,τι  κάποιοι πίστευαν. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε και σήμερα τον λαϊκό, πατριωτικό και δημοκρατικά υπεύθυνο χαρακτήρα του.

»Είναι πραγματικά συγκινητικό αυτό που έγινε σήμερα με  πρωτοπόρους απλούς  ανθρώπους που υφίστανται στο πετσί τους τις συνέπειες της κρίσης, αλλά ξέρουν ότι αυτή η παράταξη έδωσε ένα αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα μπορεί να εγγυηθεί την ανάκαμψη, την ελπίδα. ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στους συνταξιούχους που μετέχουν στις μεγάλες εθνικές θυσίες, στους απόδημους Έλληνες που πήραν μέρος στη διαδικασία αυτή.

»Ευχαριστ

Keywords
Τυχαία Θέματα