Ξεπερνά τις προσδοκίες η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Παρατείνεται μέχρι τις 18:00 η ψηφοφορία

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ από την έως τώρα προσέλευση φίλων και μελών του κόμματος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του 4ου προέδρου στην ιστορία του.

Σύμφωνα με στελέχη της Ιπποκράτους έως τις 11 το πρωί η συμμετοχή ξεπερνούσε τις 50.000 ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τις 100.000 στις 2 το απόγευμα.

Με

αυτά τα δεδομένα, αποφασίσθηκε να παραταθεί κατά μία ώρα η εκλογική διαδικασία και οι κάλπες θα κλείσουν τελικά στις 6 το απόγευμα από τις 5 που ήταν προγραμματισμένο.

Συνολικά στήθηκαν 1.074 κάλπες σε 768 εκλογικά κέντρα και σε ορισμένες περιπτώσεις σχηματίστηκαν ουρές πολιτών που περίμεναν να ψηφίσουν.

Παρά ταύτα, μετ’ εμποδίων διεξάγεται η διαδικασία σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Ιεράπετρα, αγρότες της περιοχής προχώρησαν σε κατάληψη των εκλογικών τμημάτων και για αρκετή ώρα δεν επέτρεπαν στους ψηφοφόρους να εισέλθουν σε αυτά. Οι αγρότες της Ιεράπετρας εξέφρασαν  με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που προκαλεί στη μεταφορά των κηπευτικών η επ’ αόριστον απεργία της ΠΝΟ, από τη Δευτέρα. Αργότερα, οι αγρότες αποχώρησαν και η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και οι πολίτες που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και για την έλλειψη φακέλων, πρόβλημα που παρατηρείτε σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Στην Αχαΐα δεν άνοιξε ένα εκλογικό τμήμα -σε σύνολο 14. Η νομαρχιακή επιτροπή αποφάσισε να μην λειτουργήσει το εκλογικό τμήμα στο πολιτιστικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας, διότι όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.
Συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη κόρη του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσήλθε και ψήφισε στις 10.00 το πρωί σε εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του, ξαναβρίσκει τους ανθρώπους που το συγκροτούν. Είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία συμμετοχή, ήδη τα δείγματα από το πρωί είναι πολύ θετικά, θα διαψεύσουμε όλους όσοι πίστευαν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Στις 12.30 το μεσημέρι προσήλθε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Ερυθραίας και ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, προκειμένου να ψηφίσει.

Η χώρα δεν βούλιαξε και μάλιστα αλλάζει προς το καλύτερο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια και ως φορέας αλλαγής από την άλλη», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του Κινήματος.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η «επόμενη ηγεσία» του ΠΑΣΟΚ θα έχει μπροστά «περισσότερη ξαστεριά και πιο ηλιόλουστες μέρες, παρά τις πολλές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας».
Ο Ανδρέας Λοβ

Keywords
Τυχαία Θέματα