«Τα πήρε» ο Ερντογάν με την υποβάθμιση της Τουρκίας από την S&P

Σε σχέση μάλιστα, με το γεγονός της ανάβάθμισης της Ελλάδας…

Παράλογη χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, σε σχέση μάλιστα με τη μείωση, κατά μία βαθμίδα, της αξιολόγησης του αξιόχρεου της Τουρκίας.

«Βρήκα πολύ παράξενη αυτή την απόφαση… Κανένας δεν είναι κορόιδο και κυρίως όχι ο Ταγίπ Ερντογάν» είπε, σε αυστηρό ύφος, ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του στην

Κωνσταντινούπολη.

«Η S&P μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας από θετική σε σταθερή… αλλά αντίθετα, ανέβασε την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο» υποστήριξε, εκθειάζοντας την οικονομική υγεία της Τουρκίας.

«Υπάρχει μια Τουρκία που καταγράφει ανάπτυξη 8,5%, μετά την Κίνα, και εσύ δίνεις ένα τέτοιο βαθμό στην Τουρκία; Δεν είναι κανείς κορόιδο» σχολίασε χαρακτηριστικά και απείλησε πως εφεξής δεν θα αναγνωρίζει την S&P ως αξιόπιστο θεσμό οικονομικών εκτιμήσεων.

Με τη σειρά του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο υπουργός Οικονομικών της γείτονος, Μεχμέτ Σιμσέκ, καταλόγισε στον οίκο αξιολόγησης ότι η έκθεσή του αναφέρεται σε δεδομένα, τα οποία είναι ξεπερασμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα