Στη αρμόδια επιτροπή καλούνται για εξηγήσεις βουλευτές με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ

Σήμερα θα παραδώσει το υπουργείο Οικονομικών στην επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής τον κατάλογο με τα ονόματα των πολιτικών και των συγγενών τους που μετέφεραν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής η υπηρεσία πληροφοριακών

συστημάτων του υπουργείου του έχει εντοπίσει «πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ το 2011».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι την περασμένη Τετάρτη το τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ «μας διαβίβασε τα στοιχεία του 2011 – δηλαδή τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό – που είναι πολύ μεγάλα σε όγκο. Αυτή την στιγμή τρέχουν οι έρευνες και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους».

Πριν τα ονόματα δημοσιοποιηθούν, τα πολιτικά αυτά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν περάσει από ακρόαση στην Επιτροπή, για να δώσουν εξηγήσεις. Στην περίπτωση που οι εξηγήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές, τα ονόματα των πολιτικών θα ανακοινωθούν επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κατάλογος θα δοθεί στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Ευ.Αργύρη εντός της ημέρας, προκειμένου να αρχίσουν οι ακροάσεις άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα