Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ η επισημοποίηση της υποψηφιότητας Βενιζέλου για την ηγεσία

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία ενδέχεται να μετατεθεί χρονικά για τις 10-11 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. Την ίδια ώρα, η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της στήριξης του Αντώνη Σαμαρά

από το ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα μετά τις εκλογές, προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ότι δεν μπορεί να δεχθεί «εκ των προτέρων ότι η ΝΔ θα έχει μεγάλη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ», ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη σχολίασε ότι «ο Λοβέρδος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο».

Από την πλευρά Βενιζέλου δεν έγινε κανένα σχόλιο, ωστόσο ο υπουργός Υγείας φέρεται να μην είχε συνεννοηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, πριν από την «επίμαχη» δήλωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, ενώ τις επόμενες ημέρες οι επιτελείς του θα αρχίσουν τη συγκέντρωση των υπογραφών που είναι απαραίτητες, ώστε να επικυρωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.

Πιθανή θεωρείται η μετάθεση κατά μία εβδομάδα της Εθνικής Συνδιάσκεψης -από τις 3-4 στις 10-11 Μαρτίου. Τη σχετική απόφαση θα λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στη Βουλή, με αντικείμενο την προετοιμασία της Συνδιάσκεψης και τα οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με την εκλογή ηγεσίας, τονίστηκε ότι δεν είναι έτοιμα τα πολιτικά κείμενα, ενώ υπάρχουν προβλήματα λόγω έλλειψης χρημάτων στα ταμεία του κόμματος, που οφείλονται στην καθυστέρηση της χρηματοδότησής του, καθώς τα κονδύλια μπλοκάρονται από τις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα