Σε τετραήμερη απεργία από τη Δευτέρα οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Σε τετραήμερη απεργία από αύριο, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος προχωρούν οι ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, που είναι σε εξέλιξη από τον Φεβρουάριο, βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι εργαζόμενοι δέχονται μείωση μισθού κατά 20%,

ενώ οι ιδιοκτήτες ζητούν μεγαλύτερη μείωση μισθού και επιδομάτων.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι, «εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνέπειας και υπευθυνότητας από πλευράς εργαζομένων απέναντι στη παρελκυστική τακτική της ΓΕΠΟΕΤ (Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) για τη μη υπογραφή ΣΣΕ», οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών ΟΣΜΕ & ΠΟΟΤΛΕ αποφάσισαν να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη την Δευτέρα 04/06/2012 και ώρα 01:00 π. μ. και λήξη την 08/06/2012 και ώρα 01:00 π. μ.».

Από την πλευρά της η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) επισημαίνει ότι «μια άλλη χρονιά και υπό άλλες συνθήκες μία τέτοια απεργία ενδεχομένως να λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης, πλέον όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε διότι δεν έχουμε πλέον αντικείμενο εργασίας, δεν υπάρχουν τουρίστες να διακινήσουμε και αυτοί που έμειναν όταν πληροφορηθούν τι τους περιμένει στις ημέρες της απεργίας θα χαθούν και αυτοί. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα