Καναδάς: Ένας νεκρός και επτά τραυματίες από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και επτά τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Τορόντο, στο Οντάριο του Καναδά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star, πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο όπου βρίσκονται εστιατόρια στο Eaton Centre του Τορόντο, ένα mall που θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της πόλης και κυριότερο εμπορικό της κέντρο.

Ένα 13χρονο αγόρι και ένας 20χρονος νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μια έγκυος

η οποία παρασύρθηκε από τον κόσμο που έτρεχε πανικόβλητο για να απομακρυνθεί από το εμπορικό κέντρο, έπεσε κάτω και ποδοπατήθηκε από το πλήθος.

Η επίθεση σημειώθηκε συγκεκριμένα στις 18:20 (ώρα Τορόντο) σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, το εμπορικό κέντρο Eaton. Στο σημείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκατοντάδες άνθρωποι.

Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής της αστυνομίας Μπιλ Μπλερ, η φύση των τραυμάτων του 25χρονου δείχνουν ότι ήταν ο στόχος μιας προσχεδιασμένης επίθεσης. Η αστυνομία διαθέτει ήδη ορισμένες περιγραφές του δράστη, ο οποίος διέφυγε. Ο αστυνομικός διευθυντής έκανε λόγο για «απεχθές» περιστατικό ένοπλης βίας, ιδιαίτερα σπάνιο στην πόλη, και απηύθυνε έκκληση σε μάρτυρες και όλους τους κατοίκους του Τορόντο να δώσουν πληροφορίες για τον ύποπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα