Σαν «βρεγμένη γάτα» η Ελλάδα τη Δευτέρα στο Eurogroup

Στη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. «Τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά» τον προϊδέασαν πάντως, ήδη από την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των δανειστών, με τον κ. Στουρνάρα

να απαντά ότι γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Όπως εξάλλου είπε ο υπουργός Οικονομικών, η Τρόικα «τα γνωρίζει όλα», για το μέχρι πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, αλλά και για τη διακήρυξη των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των Financial Times, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές είναι εκτός στόχων και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητήσει καμία μορφή επαναδιαπραγμάτευσης, προτού το επαναφέρει σε τροχιά.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, πριν ζητήσει αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 174 δισ. ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας, πριν το επαναφέρουμε σε τροχιά» παρατήρησε, εκτιμώντας πως ναι μεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ.

«Ο κ. Στουρναρας είπε στους FT ότι δεν μπορούν να ζητήσουν τίποτε απο την Τρόικα. Η αναδιαπραγμάτευση, αναθεώρηση και απαγκιστρωση, ήταν ψέμα» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο Twitter για τις δηλώσεις του υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα