Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια

Καταγγελίες για απειλές Χρυσαυγιτών σε μετανάστες καταστηματάρχες της περιοχής

Συλλαλητήριο κατά των απειλών σε μετανάστες καταστηματάρχες, που έγιναν από μέλη της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στη Νίκαια, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων όλων των ηλικιών.

Σύμφωνα

με τους μετανάστες καταστηματάρχες, πριν από μερικές ημέρες, μέλη της Χρυσής Αυγής τους ζήτησαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, καθώς και εκπρόσωποι αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα Νίκαιας και πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη στάση, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν ότι η ελληνική αστυνομία συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή και συγκαλύπτει τις επιθέσεις εις βάρος μεταναστών.

Την ίδια ώρα, μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία του κόμματός τους στην οδό Καισαρείας, χωρίς ωστόσο να εμπλακούν με το σε εξέλιξη συλλαλητήριο, παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί ότι θα το εμπόδιζαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα