Ρέσλερ: Η υπομονή μου με την Ελλάδα εξαντλείται!

Την άποψη ότι δεν μπορούν να «υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις» που πρέπει να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος τόνισε ότι η υπομονή του εξαντλείται!

‘‘Πάντα έλεγα ότι δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό παραμένει ως έχει», ανέφερε μιλώντας

στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ρέσλερ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ειδικά για την ελληνική περίπτωση »η καθυστέρηση εξαιτίας των εκλογών έχει ήδη σημειωθεί, αλλά δεν είναι θέμα λίγων ακόμη εβδομάδων. Είναι το να παρουσιάσεις απόδειξη της υλοποίησης πραγματικής εξοικονόμησης και προόδου στις ιδιωτικοποιήσεις και τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις».

«Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα απ’ τα λόγια. Και πρέπει επίσης να πω ότι η υπομονή μου εξαντλείται», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε πως το μόνιμο ταμείο ESM, που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του Ιουλίου, δεν αποτελεί όργανο διάσωσης της Ευρώπης με γερμανικά χρήματα.

«Πρόκειται για ένα καθαρό σημάδι ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη και ικανή να επέμβει σταθεροποιητικά, εάν αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε ενδεικτικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «οι λιγότερο ανταγωνιστικές χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια και να μεταρρυθμίσουν την οικονομία τους».

Ο κ. Ρέσλερ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως η παροχή κεφαλαίων στον ESM και τα προγράμματα διάσωσης δεν πρόκειται να οδηγήσει σε περικοπές κρατικών δαπανών και την αύξηση φόρων στη Γερμανία, επισημαίνοντας επίσης τη σημασία συγκράτησης του πληθωρισμού στη χώρα.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στην παροχή βοήθειας στην Ισπανία και την Κύπρο, οι οποίες τον Ιούνιο κατέθεσαν αίτημα υπαγωγής στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης, ο Γερμανός αξιωματούχος σχολίασε ότι «βοήθεια μπορεί να υπάρξει μονάχα ως αντάλλαγμα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων», αποσαφηνίζοντας πως «δεν υπάρχει δύναμη δίχως αποζημίωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα