Παπανδρέου: «Αγώνας για να βρεθεί η χώρα στην άλλη όχθη του ποταμού»

«Μας δίνεται με το παράδειγμά σας, κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες, ώστε η χώρα μας να βρεθεί στην άλλη όχθη του ποταμού, πιο δυνατή, με μεγαλύτερη βιωσιμότητα και ευημερία», τόνισε ο κ. Παπανδρέου , κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο κ. Παπανδρέου

σημείωσε ακόμη ότι παρακολουθεί το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, αυτά τα είκοσι χρόνια, και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στο έργο του.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από τη δύναμη σας, την επιμονή σας, την αφοσίωση σας τον αγώνα σας, να αναδείξετε το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και τις πνευματικές αξίες που συμβολίζει για την ορθοδοξία, βεβαίως για τον Ελληνισμό και θέλω να ξέρετε ότι θα έχετε πάντα τη στήριξη μου. Από κάθε θέση στήριξα και θα στηρίζω τη δική σας προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε, μεταξύ άλλων, τον ιδιαίτερο ρόλο της Εκκλησίας στην ανάδειξη αξιών όπως η εγκράτεια, η σεμνότητα, η ταπεινότητα, η ολιγάρκεια, η μέριμνα για την πνευματική ζωή, η αγάπη προς τον πλησίον και ο αλτρουισμός, τα οποία όπως είπε μπορούν να αποτελέσουν «μοχλούς εξόδου» από την κρίση «της οποίας τα αίτια είναι μάλλον ηθικά παρά υλικά».

Επίσης Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός εκτιμά το έργο του Πατριαρχείου για την προώθηση των χριστιανικών αρχών, τον διάλογο των θρησκειών, τη παγκόσμια ειρήνη και το περιβάλλον και τόνισε ότι και ο ίδιος και η σύνοδος στο Φανάρι προσεύχεται «υπέρ ευωδόσεως» του δικού του έργου.

Ζήτησε τέλος από τον πρωθυπουργό να περιβάλλει με «στοργικό ενδιαφέρον και έμπρακτη αγάπη» τον Άγιο Όρος και «άνευ γραφειοκρατικών καθυστερήσεων» να προσεγγίζει τα εκάστοτε προβλήματά του.

Πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης παρέστησαν στην πατριαρχική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, απ’ όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα