Πανικός στους υπουργούς: Δεν ήξερε λέει τώρα ο Βενιζέλος για το δημοψήφισμα, ενώ χθες το υπεράσπιζε!!!

Προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τις δραματικές επιπτώσεις της επιλογής, που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος κάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγές από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης διαρρέουν

από το μεσημέρι της Τρίτης ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν ενήμερος μόνον για την πρόταση περί ανανέωσης της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή, αλλά όχι για το δημοψήφισμα. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος θα κάνει δημόσια παρέμβαση για το θέμα.  Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ο αντιπρόεδρος εμφανίστηκε θιασώτης και υπερασπιστής του δημοχηφίσματος το βράδυ της Δευτέρας με δηλώσεις του σε τηλοπτικό σταθμό, αλλά και στη βουλή!!! Άλλες πληροφορίες μάλιστα τον φέρουν να συμμετείχε σε σύσκεψη το βράδυ της Κυριακής με τον κ. Παπανδρέου, όπου και τέθηκε το θέμα, χωρίς να εκδηλώσει ο ίδιος αντίθεση.

Διαπιστώνοντας προφανώς τις αντιδράσεις, πόυ είχε η ιδέα τοπυ κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών κάνει μία ύστατη προσπάθεια να μην εισπράξει το κόστος από το άλμα στο κενό, που σηματοδοτεί το δημοψήφισμα.

Κατά πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος συνέταξε αργά τη νύχτα και απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολή προς τους ξένους ηγέτες για την ενημέρωσή τους και τη διασφάλιση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Επίσης είχε συνομιλίες με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους κ.κ Σόιμπλε, Ρεν, Τόμσεν και Άκερμαν, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα