«Αγανακτισμένος» και ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Επίθεση σε Παπανδρέου για τις ανακοινώσεις περί δημοψηφίσματος

«Έκπληκτος και αγανακτισμένος» από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση

δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε πράξη «εσχάτης ανευθυνότητας και παραλογισμού» την απόφαση του κ. Παπανδρέου, αφού, όπως τόνισε, το δημοψήφισμα θα περιπλέξει τα πράγματα και δεν πρόκειται να διευκολύνει την έξοδο της χώρας από τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεται.

Σημείωσε παράλληλα ότι η ευρωπαϊκή εμπειρία διδάσκει ότι τα δημοψηφίσματα είναι, όπως είπε, κίνδυνος και «παιχνίδι με την τύχη», ενώ την ίδια ώρα, πρόσθεσε, «τίθενται πάμπολλα νομικά θέματα» σχετικά με τη διεξαγωγή του.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η αίσθησή του είναι ότι έχουμε χάσει τελείως τον έλεγχο, ενώ, όπως σημείωσε, μόνη του ελπίδα είναι μήπως αποφασίσει το κυβερνών κόμμα να ρίξει την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ μιας νέας κυβέρνησης με άλλο πρωθυπουργό, χωρίς εκλογές, αλλά με την στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ, αναφερόμενος στα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, είπε ότι «αποτελούν εθνική ντροπή». Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εκτίμησε πως το ό,τι «δεν υπάρχει κράτος» αποτελεί και το βασικό πρόβλημα της Ευρώπης.

Κάλεσε μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να πάρει θέση, και ανέφερε παραδείγματα άλλων χωρών, όπου οι ανώτατοι άρχοντες παρενέβησαν υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης.

Τέλος, υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν είναι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς και εκτίμησε ότι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να μεταπειστεί για κυβέρνηση συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα