«Πάγο» στα… όνειρα επαναδιαπραγμάτευσης βάζει πάλι το Βερολίνο

Αμετάβλητοι οι χρόνοι, οι στόχοι και τα μέσα του ελληνικού προγράμματος, λέει ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Όλα βρίσκονται στο χέρι της Ελλάδας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους και τόνισε ότι οι στόχοι, οι χρόνοι και τα μέσα του ελληνικού προγράμματος παραμένουν αμετάβλητοι.

Μάλιστα, κάλεσε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και επισήμανε ότι το ζήτημα

είναι τι μπορεί και τι κάνει η Ελλάδα και λιγότερο τι κάνει η γερμανική κυβέρνηση.

Σχετικά με τις δηλώσεις του μέλους του Διοικητηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, περί δυνατότητας αλλαγής μεμονωμένων μέτρων, χωρίς να αλλάζουν ωστόσο οι στόχοι του προγράμματος, ο κ. Κότχαους σημείωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι αυτό που είναι και πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά διευκρίνισε ότι μπορεί μια νέα κυβέρνηση, όπως συνέβη στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, να πει ότι θέλει να εφαρμόσει λιτότητα, αλλά αντί του μέτρου Α προτιμά το μέτρο Β, με το αποτέλεσμα να παραμένει ίδιο.

Ο Μάρτιν Κότχαους διευκρίνισε πάντως ότι πρώτα η Τρόικα θα διαβουλευθεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και θα εκτιμήσει την κατάσταση, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι καλή πρακτική να μιλούμε πάντα με κάθε νέα κυβέρνηση, αλλά είναι καλή πρακτική επίσης κάθε νέα κυβέρνηση να τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν και όσα έχουν υποσχεθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα