Οκτώ μονάδες μπροστά ο Ολάντ σε νέα δημοσκόπηση

Με 54%, έναντι 46% του Νικολά Σαρκοζί

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ φέρεται επικρατέστερος για τη νίκη στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών με 54%, έναντι 46% του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει σταθερός, σε σχέση με εκείνον των προβλέψεων το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας OpinionWay, που δημοσιεύιθηκε την Τρίτη.

Η σφυγμομέτρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα, έρχεται να επιβεβαιώσει τις

προηγούμενες έρευνες για την πρόθεση ψήφου των Γάλλων για την αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Το 15% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή αποφεύγουν να δηλώσουν την πρόθεσή τους για την ημέρα των εκλογών.

Στο δεύτερο γύρο, ο Ολάντ θα προσελκύσει το 91% των ψηφοφόρων του Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς, το 36% των υποστηρικτών του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού, το 27% των οπαδών της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λεπέν και το 19% εκείνων που δεν προσήλθαν στις κάλπες στον πρώτο γύρο, ή που ψήφισαν άκυρο και λευκό.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος θα αποσπάσει την υποστήριξη του 2% εξ όσων ψήφισαν Μελανσόν, το 23% όσων επέλεξαν Μπαϊρού και το 26% των οπαδών της Λεπέν, ενώ θα προσελκύσει το 19% όσων απείχαν από τις κάλπες, ή ψήφισαν λευκό και άκυρο.

Επιπλέον, το 7% των ψηφοφόρων του Μελανσόν, το 23% του Μπαϊρού και το 26% της Λεπέν δεν δηλώνουν πρόθεση ψήφου. Επίσης, την πρόθεσή του δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το 62% όσων δεν ψήφισαν, ή έριξαν λευκό και άκυρο στην κάλπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα