Οι παραλογισμοί με το τέλος ακινήτων: Συγγνώμη, λάθος, αλλά πληρώστε τώρα και τα βρίσκουμε… του χρόνου!

Σε… θέατρο του παραλόγου, όπως άλλωστε υποδεικνύει και η ονομασία της στήλης, φαίνεται πώς εξελίσσεται η υπόθεση του ειδικού τέλους ακινήτων και, πιο συγκεκριμένα, των εσφαλμένων αντικειμενικών αξιών, βάσει των οποίων υπολογίστηκε το ύψος του χαρατσιού σε μεγάλη μερίδα πολιτών, που έλαβαν ήδη τους σχετικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Καθώς φαίνεται,

οι εφορίες θα είναι αυτές που θα κληθούν να… βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, ενημερώνοντας τη ΔΕΗ για τις σωστές αντικειμενικές αξίες, βάσει των οποίων θα πρέπει να υπολογίζεται το ειδικό τέλος ακινήτων.

Το υπουργείο Oικονομικών, από την πλευρά του, αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους φορολογουμένους, καθώς το τέλος σε πολλές περιπτώσεις έχει υπολογιστεί με λανθασμένη τιμή ζώνης ή και σε λανθασμένη επιφάνεια.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ωστόσο, το υπουργείο μπορεί να αποστείλει μέσω των εφοριών τις σωστές αντικειμενικές αξίες στη ΔΕΗ, αλλά οι δήμοι θα πρέπει από μόνοι τους να διορθώσουν τα όποια λάθη έχουν γίνει στον υπολογισμό των τετραγωνικών μέτρων του κάθε ακινήτου!

Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τώρα το φόρο, όπως τους έχει καταλογιστεί και τυχόν διαφορά, που έχει προκύψει από λάθος, θα συμψηφιστεί με επόμενο λογαριασμό!

Keywords
Τυχαία Θέματα