Ο Καβάφης, οι Beatles και οι θέσεις Καρατζαφέρη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Κάθετα αντίθετος στις νέες απαιτήσεις των τροϊκανών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου, απαγγέλλοντας στίχους του Καβάφη από το «Μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι»: «Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως, τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι -το σωστό- εις όλην τη ζωή του».

Ο κ. Καρατζαφέρης επέμεινε στο αίτημά του για έγγραφες διαβεβαιώσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με το σύννομο των μέτρων, καθώς και το πως αυτά τα μέτρα θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. «Όποιες σωστές αποφάσεις πάρετε είμαι μαζί σας» δήλωσε ενώπιον των πολιτικών αρχηγών. «Παρέμεινα μέσα, για να συμπαρασταθώ στον Αντώνη Σαμαρά στα θέματα των επικουρικών συντάξεων» συμπλήρωσε.

Σε σημείωμα, τέλος, για τις θέσεις του κατά τη συζήτηση των αρχηγών, αναφέρονταν τα παρακάτω: «Η χώρα υπό τη μία ή την άλλη εκδοχή, οδηγείται σε πρωτοφανή δοκιμασία. Οι ευθύνες μας επομένως είναι τεράστιες. Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να «υπογράψω» μια σύμβαση εντός ελάχιστων ωρών, της οποίας το περιεχόμενο σε πολλά σημεία δεν με βρίσκει σύμφωνο (ούτε επιθυμώ αργότερα, να παίξω τον απολογητικό ρόλο της Κατσέλη). Και κυρίως δεν θα «υπογράψω», γιατί δεν μας έχουν προσκομισθεί αυτά τα οποία, κ. πρωθυπουργέ, με την επιστολή μου σας ζήτησα».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, «ο εκβιαστικός ισχυρισμός και η επιμονή ότι δεν υπάρχει χρόνος, είναι απαράδεκτα και επιπόλαια». «Εδώ καλούμαστε να δεσμεύσουμε την πατρίδα για τα επόμενα 40-50 χρόνια και δεν βρίσκουμε το χρόνο των ολίγων εβδομάδων; διερωτάται.

Και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, είμαι πέραν των άλλων κάθετα αντίθετος στις τελευταίες νέες απαιτήσεις των τροϊκανών για μείωση των κατωτέρων μισθών, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων ή π.χ. την περικοπή-κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος».

«Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι στις προθέσεις και το αίσθημα της ευθύνης μου, το να σταθώ με τις ενστάσεις μου εμπόδιο στην κυβέρνηση. Θα με έχετε σύμμαχο στις όποιες θετικές αποφάσεις σας» καταλήγει το σημείωμα.

Εξερχόμενος τα ξημερώματα από τα γραφεία του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Το μόνο που μπορώ να πω στις 2 η ώρα το πρωί είναι ένα τραγούδι των Beatles: «It’s been a Hard Day’s Night»».

Keywords
Τυχαία Θέματα