Ανακοίνωση Παπαδήμου: «Συμφωνία σε όλα τα σημεία, εκτός από ένα»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Βλέπει την Τρόικα και αμέσως μετά ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς, με ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας σύσκεψης των κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά

και Καρατζαφέρη εντός της νύχτας ή, το αργότερο, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης! Το «αγκάθι» φέρεται να είναι η διαφωνία μεταξύ των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις συντάξεις.

Σε αυτήν ο κ. Παπαδήμος αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Συμφώνησαν σε όλα τα σημεία του προγράμματος, με εξαίρεση ένα, το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την Τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup».

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, δεν αποκλείεται να υπάρξει πλέον και μια νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είτε αργότερα μέσα στη νύχτα είτε πιθανότατα το πρωί ή το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι αρχηγοί περιμένουν να ενημερωθούν άμεσα από τον πρωθυπουργό για τη νέα του διαβούλευση με την Τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα