Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με την Τρόικα το βράδυ – Την Τρίτη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί εκ νέου με τους εκπροσώπους της Τρόικας όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το ποσοστό μείωσης του κατώτατου μισθού αλλά και για το ποσοστό της μετενέργειας των συμβάσεων (με τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων

θα ορίζεται ως βάση ο νέος μειωμένος κατώτατος μισθός ).
Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν λάβει από το πρωί το προσχέδιο της συμφωνίας και έχουν συγκαλέσει συσκέψεις με τα επιτελεία τους, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις τελικές τους θέσεις στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Παπαδήμου στη μαραθώνια σύσκεψη το βράδυ της Κυριακής υπήρξε συμφωνία σε βασικά θέματα, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι έχει ζητήσει σημείωμα από το υπουργείο Οικονομικών για τις επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα ενδεχόμενη χρεοκοπία. Θα το παρουσιάσει στην νέα συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.
Τα βασικά θέματα που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.
2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.
3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα