Μέρκελ – Σαρκοζί: «Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει»

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα απηύθυναν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας από κοινού πως «ο χρόνος τελειώνει» και δεν πρόκειται να εκταμιευθούν κεφάλαια εάν δεν ληφθούν αποφάσεις.

«Το ελληνικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί μια και καλή» δήλωσε ο κ. Σαρκοζί,

ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα χορηγηθούν νέα δάνεια στη χώρα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία, θέλουμε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» τόνισε ο Ν.Σαρκοζί, λέγοντας πως οι Έλληνες ηγέτες έχουν «αναλάβει δεσμεύσεις και πρέπει να τις τηρήσουν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Η Άνγκελα Μέρκελ διεμήνυσε από την πλευρά της ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αν κυβέρνηση και Τρόικα και δεν έρθουν σε συμφωνία.

Οι δύο ηγέτες ανέφεραν πως η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ταμείο αποπληρωμής του χρέους, στο οποίο θα πηγαίνουν τα ελληνικά έσοδα.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες δήλωσε από την πλευρά του ότι «Η Ελλάδα έχει υπερβεί τα όρια» και επιπλέον, είπε ότι, κατά την άποψη της Κομισιόν, θα έπρεπε ήδη να είχαν τελειώσει οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα και διατύπωσε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει τάχιστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα